Koronavírus: csak enyhén, de nőtt az aktív fertőzöttek száma

Szerző: Hutter Marianna
2020.06.02. 09:29

Ugyanakkor jó hír, hogy már 2160 gyógyult van.

Koronavírus: csak enyhén, de nőtt az aktív fertőzöttek száma

Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést hétfőről keddre – derül ki a koronavírusról szóló hivatalos kormányzati honlap tájékoztatásából. Így 1229-re nőtt az aktív fertőzöttek száma, akik 41 százaléka, tehát 507 fő, budapesti, míg 59 százalékuk, vagyis 722 fő vidéki. Ez enyhe növekedésnek számít, ugyanis hétfőn még csak 1209 aktív fertőzött volt.

Sajnos öt újabb beteg is meghalt keddre, amivel 532 főre emelkedett az elhunytak száma. Jelenleg egyébként 427 koronavírusos beteg szorul kórházi ápolásra, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Ugyanakkor jó hír, hogy újabb négy koronavírus-fertőzött gyógyult meg, amivel 2160-ra nőtt a gyógyultak száma.

Utóbbi egyben azt is jelenti, hogy míg Magyarországon eddig összesen 3921 fő kapta el a koronavírust, de több mint a felük már túlvan a betegségen. 

Világszerte egyébként már lassan eléri a 6,3 milliót a fertőzöttek száma, majd 2,7 millió gyógyult van, míg az elhunytak száma meghaladja a 375 ezret.

Kövesd a járvány hazai és regionális trendjeit az Azonnali folyamatosan frissülő statisztikáiban!

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek