Koronavírus: újabb 125 ember gyógyult meg, nagyot csökkent az aktív fertőzöttek száma

Szerző: Hutter Marianna
2020.05.26. 08:07

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a koronavírusból, míg 499 a halálos áldozatok száma.

Koronavírus: újabb 125 ember gyógyult meg, nagyot csökkent az aktív fertőzöttek száma

Ugyan újabb 15 embernél állapították meg a koronavírust hétfőről keddre, már 1436 főre csökkent az aktív fertőzött az országban – derül ki a koronavirus.gov.hu oldaláról. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka – tehát 592 fő – fővárosi, míg 59 százalékuk, vagyis 844-en vidékiek.

Ami rossz hír, hogy további nyolc idős beteg hunyt el, vagyis összesen eddig 499 áldozatot követelt a koronavírus Magyarországon. Jelenleg még 436 embert ápolnak koronavírussal a kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

Ugyanakkor nagyot ugrott a gyógyultak száma: míg hétfőn ez még csak 1711-nél járt, keddre már 1836-nál.

Tehát továbbra is jóval több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, Müller Cecília országos tisztifőorvos egyébként hétfőn arról is beszélt: a járvány a lecsengő szakaszában van. Összesen egyébként 3771 fő kapta el igazoltan a koronavírust az oszágban keddig.

Világszerte közel 5,5 millióan lettek koronavírussal fertőzöttek, közülük több mint 2,2 millión gyógyultak meg, míg a 350 ezret közelíti az elhunytak száma.

Hogyan alakul a koronavírus-járvány lecsengése Magyarországon és a világban? Kövesd az Azonnali koronastatján!

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek