Eddig 915-en kapták el a koronavírust a magyar idősotthonokban

Szerző: Hutter Marianna
2020.06.15. 08:40

Jelenleg stagnál az aktív fertőzöttek száma, ám sajnos ismét újabb beteg hunyt el: egy 101 éves nő. Az operatív törzs szerint eddig 34 idősotthonban ütötte fel a fejét a betegség.

Eddig 915-en kapták el a koronavírust a magyar idősotthonokban

Hét újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést vasárnapról hétfőre– számolt be róla az operatív törzs honlapja. Így jelenleg az aktív fertőzöttek száma gyakorlatilag stagnál: míg vasárnap 1025 főről lehetett tudni, hétfőn ez szám 1028 fő, akik 40 százaléka – 415 fő  – budapesti, míg 60 százalékuk  – vagyis 613 fő  – vidéki.

Sajnos elhunyt egy újabb beteg is, egy 101 éves nő, így összesen már 563-an haltak meg a vírus miatt.

Kórházban jelenleg 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. Ugyanakkor újabb három beteg gyógyult meg, így összesen 2485-en estek túl a betegségen. Eddig Magyarországon egyébként összesen 4076 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak.

Az operatív törzs hétfői összefoglalójában kitér az idősotthonokra is. Mint írják, a legfrissebb összesítés szerint harmincnégy idősotthonban jelent meg a vírus, 915 gondozott lett fertőzött, közülük 561-en már meggyógyultak és 133-an elhunytak.

Tehát az összes magyar koronafertőzött több mint ötöde ezekben az intézményekben lett beteg, és az összes elhunyt több, mint 23 százaléka kerül ki az idősotthonok lakói közül.

Míg arról is beszámolt a kormányzati tájékoztató honlap, hogy a Pesti úti idősotthonban 52 főre nőtt az elhunytak száma, arról már nem, hogy a többi intézményben konkrétan hányan haltak meg.

Világszerte jelenleg csökken az új fertőzések száma 

Ami a világszerte összesített adatokat illeti, már majdnem eléri a nyolcmilliót a koronavírus-fertőzöttek száma, közülük több mint 435 ezren meghaltak, míg a gyógyultak száma már meghaladja a 4,1 milliót. Egyébként világszerte jelenleg csökken két napja a koronavírussal fertőzöttek száma. Míg pénteken rekordmennyiségű, több mint 142 ezer fertőzöttet regisztráltak, ez szombatra 133 ezer, míg vasárnapra több mint 123 ezer főre csökkent. Vasárnap egyébként az alábbi három országban detektálták a legtöbb új fertőzöttet:

1. USA: 20 004 fő új fertőzött
2. Brazília: 17 086 fő
3. India: 11 157 fő

BORÍTÓKÉP: Illés Gergő / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek