+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 14. kedd, 07:32
122 halottat és 122 regisztrált gyógyultat tartanak nyilván Magyarországon: a tizenhárom új halott mindegyike 65 év feletti.

A hivatalos tájékozattó honlap szerint újabb 54 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 1512 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 13 beteg, ezzel 122 a vírus itthoni halálos áldozatainak száma, ez épp ugyanennyi, mint ahányan felgyógyultak belőle.

 

Most is, illetve mindig fontos kiemelni: az igazolt fertőzöttek, így az igazolt gyógyultak száma is jóval alacsonyabb lehet a valós értékeknél: sok olyan fertőzött is kigyógyulhatott már ugyanis a betegségből, akiknél nem végeztek el koronavírus-tesztet, így sokak jóllehet, úgy vészelték át a járványt, hogy nem is tudtak róla.

 

Az elhunytak között egyetlen 70 év alatti volt: egy 65 éves nő, aki cukorbeteg is volt.

 

A koronavírus miatt csütörtökön jelentette be Orbán Viktor a kijárási korlátozások meghosszabbítását határozatlan időre, az elmúlt hétvégére a húsvétra való tekintettel a polgármesterek kezébe adta a döntést, mennyire szigorítanak azokon. Jelenleg az egészségügyi dolgozók egyötöde is fertőzött lehet.

 

Világszinten eddig majdnem kétmillió fertőzöttet tartanak nyilván, illetve hamarosan átlépi a halálesetek száma 120 ezret. 

 

BORÍRÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

Érdekel, hogyan terjed a koronavírus Magyarországon és a szomszédainknál? Kövesd nyomon az Azonnali naponta frissülő statisztikáit!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A miniszterelnök nincs oda a 750 milliárd eurós uniós mentőcsomag ötletétől se, a közös hiteltől „berzenkedik”, a pénzek elosztása szerinte „abszurd és perverz”.

Ezzel péntekre is csökkent az aktív esetszám, de sajnos 8 beteg belehalt a vírusba. Grafikonokon a részletek!

Noha a horvát belügyminisztérium továbbra se engedélyezné a tengerparti városnak a magyar időkben használt trikolórt, a baloldali többségű közgyűlés egy trükkel megkerülte Zágrábot.

Az Azonnali úgy tudja, Eszes Ádám nem a jobbikos kilépési hullámmal összefüggésben távozik a Jobbik portáljától.

Az egészségügyi tanácsnok szerint a budafokiak több, nem egészen konstruktív megjegyzést tettek az ehhez szükséges megállapodáshoz, így elhúzódott minden.

A Dél-dániai Egyetem kutatóinak robotja ráadásul pontosabban is tesztel, mint az emberek.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Twitter megosztás Google+ megosztás