+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. április 14. kedd, 07:32
122 halottat és 122 regisztrált gyógyultat tartanak nyilván Magyarországon: a tizenhárom új halott mindegyike 65 év feletti.

A hivatalos tájékozattó honlap szerint újabb 54 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 1512 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 13 beteg, ezzel 122 a vírus itthoni halálos áldozatainak száma, ez épp ugyanennyi, mint ahányan felgyógyultak belőle.

 

Most is, illetve mindig fontos kiemelni: az igazolt fertőzöttek, így az igazolt gyógyultak száma is jóval alacsonyabb lehet a valós értékeknél: sok olyan fertőzött is kigyógyulhatott már ugyanis a betegségből, akiknél nem végeztek el koronavírus-tesztet, így sokak jóllehet, úgy vészelték át a járványt, hogy nem is tudtak róla.

 

Az elhunytak között egyetlen 70 év alatti volt: egy 65 éves nő, aki cukorbeteg is volt.

 

A koronavírus miatt csütörtökön jelentette be Orbán Viktor a kijárási korlátozások meghosszabbítását határozatlan időre, az elmúlt hétvégére a húsvétra való tekintettel a polgármesterek kezébe adta a döntést, mennyire szigorítanak azokon. Jelenleg az egészségügyi dolgozók egyötöde is fertőzött lehet.

 

Világszinten eddig majdnem kétmillió fertőzöttet tartanak nyilván, illetve hamarosan átlépi a halálesetek száma 120 ezret. 

 

BORÍRÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

Érdekel, hogyan terjed a koronavírus Magyarországon és a szomszédainknál? Kövesd nyomon az Azonnali naponta frissülő statisztikáit!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Tudatos Vásárlók Egyesülete megvizsgálta, mi pedig mutatjuk a nagy riasztóteszt eredményét.

Ezzel az amerikai gyógyszeripari cég közelebb került ahhoz, hogy az USA és az EU is engedélyezze a subunit-vakcináját.

A BBC újságírója az elfogott Nexta-blogger és aktivista állapotát látva azonnal kivonult a minszki sajtótájékoztatóról.

A Jobbik ezzel eddig egyedül van az ellenzéki térfélen a törvényjavaslat elfogadásával. Azt mondják: ha kormányra kerülnek, kiveszik a törvényből a problémás részeket.

Az ellenzéki szavazóbázist aktivizáló konzultáción szavazó budapestiek 99 százaléka nem akarja a kínai egyetemet.

Orbán Pekinggel szembeni politikájának támogatottsága Magyarországon nagyon alacsony, amit egyre inkább kihasznál az ellenzék, ez a szlovák kutatók szerint változásra kényszerítheti Orbánt.

Százötvenöt évvel ezelőtt tört ki az a konfliktus Poroszország és Ausztria között, ami az utóbbi vereségével végződött, és az osztrákok rászánták magukat a kiegyezésre a magyarokkal.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás