Lett-e mára diktatúra?

Ésik Sándor

Szerző:
Ésik Sándor

2020.03.31. 09:47

Orbán újabb ellenséget kreált, méghozzá hűséges udvari bolondjaiból, a magyar ellenzékből, akik szokás szerint táptalajt adtak a konteóknak, hogy lehet-e valaki magától ennyire hülye, vagy ezért már fizetni kell.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Többen kérdezték, hogy szerintem van-e diktatúra, és akkor most írunk-e erről. Szerintem ez nem ér egy komplett jegyzetet.

1. Orbán Viktort immár tíz éve semmilyen formális akadály nem hátráltatja abban, hogy törvényileg bevezesse, hogy kötelező legyen szeretni Ákost, a Quimbyt, a Nélküledet vagy más hasonló dolgokat. Tíz év alatt lenyúlta a magyar gazdaság nagy részét előbb egy okos, majd egy hülye stróman segítségével.

2. Orbán Viktort eddig sem az akadályozta meg, hogy nem teheti meg. Hatalomtechnikai megfontolások gátolják, elég kiszámíthatóan. Ezek egy része hazai (pontosan méreti a közhangulatot), más része pedig nemzetközi (a demokratikus látszatot fenn kell tartani).

3. Orbán Viktor demokratikusan választott miniszterelnök.

4. Hogy a picsába (már elnézést) lehet diktatúrát csinálni abban az országban, amelyből (ha nincs karantén) bárki kedve szerint elmehet? El is ment, és még több el is fog. Nincs vasfüggöny, ha túltolja a kretént, mindenki elmegy burkolni, kapálni, időst gondozni, kurválkodni és fontos irodalmi díjakat nyerni Nyugat-Európába. Ahogy tíz éve folyamatosan megtörténik.

5. Ahogy már írtam, a járvány kezelése kisebb részben Viktor érdeme, nagyobb részben azé, hogy épeszű magyar vigyáz magára, mert pontosan tudja, mi vár rá egy magyar kórházban, ahol békeidőben sincs budipapír, nemhogy maszk meg lélegeztető.

6. Orbán a rezsidémon, a migráncsok, Soros után most a járvánnyal küzd, de ugye az lutri, hogy legyőzi vagy sem.

7. Kreált tehát ellenséget, méghozzá hűséges udvari bolondjaiból, a magyar ellenzékből, akik szokás szerint táptalajt adtak a konteóknak, hogy lehet-e valaki magától ennyire hülye, vagy ezért már fizetni kell.

8. A következő hetek, ha szerencsénk van, a csinált valóság jegyében fognak eltelni, vagyis Orbán látványosan küzdeni fog a social distancing és a magukra vigyázó magyarok miatt épeszű keretek között maradó járvány ellen, és simán megnyeri a 2022-es választásokat a Nagy Küzdelem, meg az utána ideomló EU-s pénz (Nemzetbeindító Terv vagy Gazdaságbeindító Terv lesz a neve, majd figyeljük meg) miatt. Ha nincs szerencsénk, akkor ugyanez plusz ötvenezer kínhalált haló magyar.

Én azt javaslom mindenkinek, hogy szarjon le minden olyan ellenzékit, aki az orbáni diktatúra miatt huhog még csütörtökön is. Amelyik ér valamit, az már szerdán is értelmes, járványellenes dolgokkal fog foglalkozni.

Ésik Sándor posztja megjelent a Diétás Magyar Múzsán is.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek