Nem teszik zsebre az olaszok, amit a vezetőiktől kapnak járvány idején

Szerző: Varsányi Bence
2020.03.23. 09:38

Még a szüleink sem szidtak le minket így, amikor késtünk otthonról.

Nem teszik zsebre az olaszok, amit a vezetőiktől kapnak járvány idején

Az európai kontinensen Olaszországban eszkalálódott leggyorsabban a koronavírus-járvány, a dél-európai államban jelenleg majdnem hatvanezer regisztrált fertőzött van, és több mint ötezren elhunytak a fertőzésben. Az egészségügyi rendszer túlterhelt, a kormány pedig már március elején elrendelte az iskolák bezárását, amiket áprilisban sem terveznek kinyitni.

A Twitterre egy napokban felkerült videó tanúsága szerint viszont még mindig vannak, akik nem tartják be az olasz kormány járványügyi rendeleteteit, a polgármesterek és régiós elnökök közül pedig páran láthatóan kiakadtak a nem szabálykövető magatartáson:

Vincenzo De Luca, a dél-olaszországi, Nápoly központú Campania régió demokrata párti elnöke elég keményen fenyíti azokat, akik még mindig nem akarnak leállni a bulizással:

„Úgy hallottuk, néhányan érettségi bulikat tartanak. Át fogjuk küldeni a rendőrséget. Lángszórókkal.”

Cateno De Luca, Szicília harmadik legnagyobb városának, a 230 ezer lakosú Messinának az egyik nagyobb párthoz sem tartozó polgármestere sem finomkodott, a laptopja mögül kiabálva osztotta ki a még mindig az utcán mászkálókat:

„El foglak kapni. Holnap, nem egy év múlva. HOLNAP! Én vagyok a polgármester, és nem fogsz »mászkálni« a városomban.”

Antonio Tutolo, az olasz csizma sarkában, Puglia régióban található Lucera polgármestere a fodrászokat házhoz hívókon borult ki:

„Házhoz hívjátok a fodrászokat!? Mi a francért? Nem értitek, hogy a koporsó ZÁRVA lesz!? Ki a fene látna egyáltalán titeket levágott hajjal a koporsóban?”

Giuseppe Falcomatà, a szicíliai Messinával szembeni 180 ezres dél-olaszországi Reggio Calabria város demokrata párti polgármestere már kevésbé temperamentumosan meséli el, hogyan küldött haza valakit az utcáról:

„Láttam egy polgártársamat kedélyesen kocogni az utcán egy kutyával, ami láthatóan el volt fáradva. Megállítottam és azt mondtam neki:

Ez nem egy film. Nem Will Smith vagy a Legenda vagyokból. Haza kell menned.”
Varsányi Bence
Varsányi Bence az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek