Nem mond le a Duna-parti cipőkbe köpködő jobbikos, a párt etikai eljárást indít

Szerző: Hutter Marianna
2020.02.20. 08:54

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben politizáló Kulcsár Gergely jelezte: a Jobbik-elnökség felszólítása ellenére sem mond le.

Nem mond le a Duna-parti cipőkbe köpködő jobbikos, a párt etikai eljárást indít

Etikai eljárást kezdeményez a Jobbik a párt Hajdú-Bihar megyei közgyűlési képviselője, Kulcsár Gergely ellen, miután az nemrég a párt felszólítása ellenére közölte: nem hajlandó visszaadni mandátumát, tudta meg az Azonnali. Kulcsár ugyebár az a jobbikos színekben a megyei közgyűlésbe jutott képviselő, aki azzal került pár éve a figyelem középpontjába, hogy

azzal büszkélkedett: beleköpött a Holokausztnak emléket állító egyik Duna-parti cipőbe.

Az új elnökség próbált hatni Kulcsárra, de nem sikerült

Az, hogy Kulcsárt felszólítsák, mondjon le a Hajdú-Bihar megyie közgyűlésbeli mandátumáról, a legelső dolga volt a Jobbik januárban megválasztott, Jakab Péter vezette elnökségnek. „Kulcsár Gergely már évek óta méltatlan arra, hogy képviselőként szolgálja a nemzetet és a közösségünket. Az előző elnökségnek a felelőssége lett volna, hogy megtegye vele kapcsolatban azt, amit az új vezetőség most pótolt” – nyilatkozta akkor erről Jakab az Azonnalinak. 

A Jobbik akkor azt állította a Dehírnek, Kulcsár pénzért hajlandó csak lemondani a mandátumáról. Ezzel kapcsolatban azt írta a lapnak a politikus: „Továbbra is hajlandó vagyok lemondani a mandátumomról, ha a Jakab Péter egyáltalán szóba állna velem, mint munkavállalójával, és meg tudnánk beszélni, azt hogy 16 évnyi szolgálat után mi jár egy öt gyereket nevelő családapának. Tehát helyretéve a csúsztatásokat: munkavállalóként és családapaként kértem együttérzést és segítséget a párttól, amit 16 évig szolgáltam.” A Jobbik viszont nem volt hajlandó fizetni. 

Kulcsár marad, a Jobbik eljárást indít

Az ügyben fejlemény kedden este történt, mikor Kulcsár jelezte az Azonnalinak is eljuttatott közleményében: „a képviselői munkámat az egyetlen eskümhöz híven folytatni kívánom. Az engem ért jogtalanságok és igazságtalanságok ellen a párt tagjaként tovább harcolok, de ezt a Jobbik belügyének tekintem, ezért a sajtónak nem kívánok nyilatkozni ez ügyben.”

A Jobbik erre úgy reagált az Azonnalinak, hogy a Jakab Péter-elnökség egyik első intézkedéseként lemondásra szólította fel Kulcsár Gergelyt. 

„Miután ennek a képviselő a mai napig nem tett eleget, a Jobbik elnöksége etikai eljárást kezdeményezett Kulcsár Gergely ügyében.”

Hogy mi lesz majd az eljárás eredménye, arról természetesen beszámolunk itt, az Azonnalin.

BORÍTÓKÉP: Jobbik Youtube

 
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek