+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 20. csütörtök, 08:54
A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben politizáló Kulcsár Gergely jelezte: a Jobbik-elnökség felszólítása ellenére sem mond le.

Etikai eljárást kezdeményez a Jobbik a párt Hajdú-Bihar megyei közgyűlési képviselője, Kulcsár Gergely ellen, miután az nemrég a párt felszólítása ellenére közölte: nem hajlandó visszaadni mandátumát, tudta meg az Azonnali. Kulcsár ugyebár az a jobbikos színekben a megyei közgyűlésbe jutott képviselő, aki azzal került pár éve a figyelem középpontjába, hogy

 

azzal büszkélkedett: beleköpött a Holokausztnak emléket állító egyik Duna-parti cipőbe.

 

Az új elnökség próbált hatni Kulcsárra, de nem sikerült

 

Az, hogy Kulcsárt felszólítsák, mondjon le a Hajdú-Bihar megyie közgyűlésbeli mandátumáról, a legelső dolga volt a Jobbik januárban megválasztott, Jakab Péter vezette elnökségnek. „Kulcsár Gergely már évek óta méltatlan arra, hogy képviselőként szolgálja a nemzetet és a közösségünket. Az előző elnökségnek a felelőssége lett volna, hogy megtegye vele kapcsolatban azt, amit az új vezetőség most pótolt” – nyilatkozta akkor erről Jakab az Azonnalinak. 

 

A Jobbik akkor azt állította a Dehírnek, Kulcsár pénzért hajlandó csak lemondani a mandátumáról. Ezzel kapcsolatban azt írta a lapnak a politikus: „Továbbra is hajlandó vagyok lemondani a mandátumomról, ha a Jakab Péter egyáltalán szóba állna velem, mint munkavállalójával, és meg tudnánk beszélni, azt hogy 16 évnyi szolgálat után mi jár egy öt gyereket nevelő családapának. Tehát helyretéve a csúsztatásokat: munkavállalóként és családapaként kértem együttérzést és segítséget a párttól, amit 16 évig szolgáltam.” A Jobbik viszont nem volt hajlandó fizetni. 

 

Kulcsár marad, a Jobbik eljárást indít

 

Az ügyben fejlemény kedden este történt, mikor Kulcsár jelezte az Azonnalinak is eljuttatott közleményében: „a képviselői munkámat az egyetlen eskümhöz híven folytatni kívánom. Az engem ért jogtalanságok és igazságtalanságok ellen a párt tagjaként tovább harcolok, de ezt a Jobbik belügyének tekintem, ezért a sajtónak nem kívánok nyilatkozni ez ügyben.”

 

A Jobbik erre úgy reagált az Azonnalinak, hogy a Jakab Péter-elnökség egyik első intézkedéseként lemondásra szólította fel Kulcsár Gergelyt. 

 

„Miután ennek a képviselő a mai napig nem tett eleget, a Jobbik elnöksége etikai eljárást kezdeményezett Kulcsár Gergely ügyében.”

 

Hogy mi lesz majd az eljárás eredménye, arról természetesen beszámolunk itt, az Azonnalin.

 

BORÍTÓKÉP: Jobbik Youtube

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás