+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. december 3. kedd, 14:34
A Fidesz alelnökének az interjú közepén esett le, hogy élőben beszélget Breuer Péterrel a zsidózós kijelentéséről, majd kijelentette, így „egy butaság ez a műsor”.

A Heti TV Pirkadat című műsorának vendége volt kedden Kósa Lajos Fidesz-alelnök, aki az elmúlt napokban amiatt kényszerült magyarázkodáskodásra, mert a 444 tudósítása szerint Fidelitas hétvégi tisztújító kongresszusán azt mondta:

 

„a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”.

 

A kijelentés minimum félreérthető, de Kósa Lajos a „nyilas vitéz” jelző alatt bizonyosan arra a Kulcsár Gergely jobbikos politikusra gondolt, aki az önkormányzati választásokon felkerült az ellenzéki listára, és így be is jutott ezzel a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe – még ha az előzetes tervekkel ellentétben nem is indult Debrecenben önkormányzati képviselőjelöltként.

 

Kulcsár személye azért is különösen megosztó, mert négy éve beleköpött a holokauszt Dunába lőtt áldozatainak emlékére a rakparton felállított vascipők egyikére, majd ezzel jobbikos politikustársainak egy humorosnak szánt üzenetben dicsekedett el mondván, hogy „egy kis feltöltődésre vágyott”, ezért látogatta meg „a képen látható vidám helyet”.

 

Miután Kósa kijelentésétől már a teljes magyar zsidó hitközség, köztük Heisler András Mazsihisz-elnök is elhatárolódott, Kósa egy Facebook-posztban kért elnézést: „amennyiben megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek”.

 

Breuer Péter még az üggyel kapcsolatban beszélgetett a Heti TV élő műsorában Kósával: a fideszes politikus elmondása szerint csak arra akarta felhívni a figyelmet, hogy „az ellenzéki együttműködés, koalíció olyan ügyeket legitimált, ami elfogadhatatlan”. Breuer visszakérdezett: mégis mi köze ehhez a zsidóknak? Kósa szerint annyiban, hogy tűrhetetlen, hogy bárki politikus maradhasson mindazok után, amit Kulcsár Gergely tett. „Nem lehet eltűrni, hogy egy Gyöngyösi Márton, egy Mirkóczki, egy Sneider Roy politikus legyen” – fogalmazott.

 

„Talán azt kellett volna mondanom, hogy nem szabad eltűrni hatalmi szempontból, hogy egy balliberális-újnyilas koalíció legitimáljon olyan politikusokat, akiket nem szabad legitimálni”

 

– mondott oda egyet Kósa az ellenzékieknek.

 

Breuer ugyanakkor nem hagyta annyiban, és hosszasan folytatta Kósa faggatását, az interjú legerősebb szakasza, mikor a fideszes politikus le akarja állíttatni az élő adást, ezt a részt szó szerint közöljük:

 

BP: Ha Heisler András meghívja, hogy Lajos, nagyon jóban voltunk...

 

KL: Ha meghív, akkor természetesen elmegyek. Már csak az udvariasság is megköveteli ezt. Nyilván fogunk erről beszélgetni.

 

BP: Mi van a debreceni zsidókkal? Azok az ön emberei, és biztos, hogy nem erre a koalícióra szavaztak.

 

KL: Biztos, hogy nem az én embereim, mert ez egy ilyen értelmetlenség...

 

BP: Nem értelmetlenség, ezek az emberek szeretik önt, velük nagyon jó kapcsolatot tartott fenn, leste a gondolataikat, ápolta őket!

 

KL: Hadd kérdezzem már meg, akkor most mit csinálunk, mert szétesett ez a műsor.

 

BP: Nem esett szét.

 

KL: De. Össze-vissza beszélgetünk a hülyeségekről.

 

 

BP: A lényegről beszélgetünk, nem hülyeségekről.

 

KL: Nem.

 

BP: Kedves nézőink, vendégünk volt Kósa Lajos, aki...

 

KL: ... de Péter, én ehhez a műsorhoz így nem járulok hozzá, most elmegyek, és ne adjátok le, azt szeretném kérni. És ehhez még talán jogom is van, mert...

 

BP: Ez élőben megy!

 

KL: Ez? De hát ez egy butaság ez a műsor!

 

 

Kósa ezután még pár percig a stúdióban maradt, és hasonló konstruktív szellemben folytatódott az interjú, majd annak végén kifejtette: kicsit azért becsapva érzi magát, mert ő úgy tudta, felvételről fog lemenni majd az interjú, de ettől függetlenül még szereti a műsorvezető Breuer Pétert.

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzati bértámogatást hiába igényelték meg, nem kaptak semmit a kávézóban. A hat alkalmazottból mára egy maradt, ő sem kap teljes bért.

Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös '22-es miniszterelnök-jelöltje.

Nyithassanak meg korlátozottan a múzeumok, állatkertek, vendéglátó helyek, szállodák, színházak, mozik – Ujhelyi István ezt kéri a kormánytól.

Nem teljes kapacitással ugyan, de október óta végre újra üzemelhetnek. Ha a járványhelyzet is engedi, akkor második félévtől kinyitnak az iskolák is az országban.

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás