Hiába szólt be a TASZ Karácsonynak a Hír TV bojkottja miatt, ő továbbra sem enged

Szerző: Hutter Marianna
2020.02.18. 09:53

A TASZ szerint Karácsony Gergely főpolgármester akkor sem választhatja meg, hogy kikhez szól, ha egyébként a kormányzat részéről már ez számít megszokottnak. Az Azonnalinak Karácsonyék stábja azt mondta, bojkottjuk csak a tévés szereplésekre vonatkozik, de az fenn is marad.

Hiába szólt be a TASZ Karácsonynak a Hír TV bojkottja miatt, ő továbbra sem enged

Karácsony Gergely főpolgármester és Pikó András Józsefváros polgármestere nem bojkottálhatja a Hír TV nézőit – erről küldött levelet a két érintettnek a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet, amely itt olvasható. A két politikus azt követően kezdett a kormánypárti csatorna bojkottjába, hogy az szerintük neonácikat mosdató riportot közölt, így addig nem kívánnak nekik nyilatkozni, amíg ők bocsánatot nem kérnek ezért.

Mint a TASZ levelében írta, bár a riport miatti feháborodásukkal egyetértenek, de

„Karácsony és Pikó akkor sem választhatja meg, hogy kikhez szól és kikhez nem, ha egyébként a kormányzat részéről már ez számít sajnos megszokottnak”.

Hozzátették :„Meggyőződésünk, hogy közhatalmat gyakorló választott tisztségviselőként nem hozhatnak ilyen döntést. De kötelezettségük nem a Hír TV-vel, hanem a Hír TV nézőivel szemben van: azoknak is polgármesterei, akik erről a csatornáról tájékozódnak. ”

Mit szólnak Karácsonyék a TASZ kéréséhez?

Az Azonnali kereste az ügyben a fővárost és a nyolcadik kerületet is. Karácsonyék stábja válaszában azt írta:

„Természetesen a hivatal, ahogy eddig is, minden információkérésnek eleget tesz, tájékoztatási kötelezettségét betartja,

a bojkott a televíziós szereplésekre vonatkozik és fennmarad addig, amíg a Hír TV nem kér bocsánatot nácimosdató riportjáért.”

Amint Józsefvárostól is kapunk választ, frissítjük vele cikkünket.

FOTÓ: Karácsony Gergely / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek