Józsefváros a Hír TV-bojkottról: a TASZ megfeledkezik a vita okáról

Szerző: Hutter Marianna
2020.02.18. 15:18

„Ha egy orgánum a neonáci szervezetek oldalára áll, fasiszta nézeteket képvisel, akkor nem lehet a demokratikus diskurzus része” – véli a nyolcadik kerület.

Józsefváros a Hír TV-bojkottról: a TASZ megfeledkezik a vita okáról

A TASZ kérése ellenére sem fog nyilatkozni Pikó András józsefvárosi polgármester a Hír TV-nek a továbbiakban sem – derül ki a nyolcadik kerületi sajtóosztály Azonnalinak adott válaszában.

Mint kedden délelőtt írtunk róla, a TASZ jogvédő civil szervezet levelet juttatott el Karácsony Gergely főpolgármesternek és Pikónak (aki egyébként polgármestersége előtt maga is újságíró volt), miután ők korábban bejelentették:

bojkottálják a kormánypárti csatornát, amíg bocsánatot nem kérnek, miután egy véleményük szerint neonácikat mosdató riportot közöltek.

A TASZ szerint viszont ezt egy közhatalmat gyakoroló személy nem tehetné meg, hiszen ezzel végső soron a Hír TV nézőit bojkottálják.

Karácsony Gergely stábja azt írta az Azonnalinak a TASZ kérése kapcsán: ugyan a hivatal, ahogy eddig is, minden információkérésnek eleget tesz, tájékoztatási kötelezettségét betartja, de a bojkott a televíziós szereplésekre vonatkozik és fennmarad a csatorna bocsánatkéréséig.

Józsefváros: sajtótájékoztatókra járhat a Hír TV

„A TASZ állásfoglalásának legnagyobb hibája az, hogy teljesen megfeledkezik a vita konkrét okáról.

Ha egy orgánum a neonáci szervezetek oldalára áll, fasiszta nézeteket képvisel, akkor nem lehet a demokratikus diskurzus része” – ezt már a nyolcadik kerület válaszolta az Azonnali kérdésére, mi szerint a TASZ levele miatt felülvizsgálják-e döntésüket.

Hangsúlyozták: a Hír TV továbbra is informálhatja a nézőit. „A Hír Tv nincs kitiltva a sajtótájékoztatókról, a sajtóközleményeink is elérhetők számukra, megkereséseikre, kérdéseikre válaszolunk- minden információhoz hozzáférnek.” Arra is felhívta a figyelmet az önkormányzat, Pikó András korábban többször kijelentette, hogy csak élőben hajlandó nyilatkozni a Hír TV-nek annak manipulatív szerkesztési szokásai miatt, vagyis „a neonácikat békés megemlékezőknek nevezői riportja” okozta azt a változást, hogy a polgármester már erre sem hajlandó a csatornának, és stúdiójukba se megy be. 

FOTÓ: Pikó András / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek