Ki mondta idei évértékelőjén: Orbán vagy Gyurcsány? Kvíz!

Szerző: Hutter Marianna
2020.02.17. 13:45

A kérdést úgy is feltehetnénk: Gyurcsány vagy Orbán?

Ki mondta idei évértékelőjén: Orbán vagy Gyurcsány? Kvíz!

Bár akárhogy is nézzük, lassan csak beindul a 2020-as év, azért még nem ússzuk meg, hogy előtte a pártvezetők évértékelőket tartsanak. Míg Gyurcsány Ferenc DK-elnök – egyben volt miniszterelnök – már több mint egy hete túlesett ezen, Orbán Viktor Fidesz-elnök – egyben jelenlegi kormányfő – erre múlt vasárnap kerített sort. Bár a két politikust egymás ellenpólusaként szokták emlegetni, néha meglepően hasonló retorikai fordulatokkal élnek.

Talán ennek legékesebb példája egy mostani. A miniszterelnök nemrég úgy nyilatkozott: őt már nyolcszor ölte meg Soros Györg hálózata. Egész pontosan azt mondta: „Engem nyolcszor öltek meg, nyolcszor támadtam fel, én már nem félek ettől”. Ehhez hasonlóan nemrégiben Gyurcsány is képletesen az ölésről értekezett, csak éppen a Fidesz kapcsán. Úgy fogalmazott: aki egy picit feldugja a fejét a Fidesszel szemben, azt megölik.

Hasonlóság bennük az is, hogy míg Orbán Viktor arra szokott hivatkozni, egy nehéz, reménytelen helyzetben lévő országot vettek át tíz éve, mégis sikerült azt emelkedő pályára állítani. Ehhez képest Gyurcsány is a DK-ról szokott úgy nyilatkozni, egy fabatkát sem adtak volna értük, mégis az ellenzék vezető pártja lett belőlük.

Te ki tudod találni, melyik mondat szerepelt Orbán Viktor, és melyik Gyurcsány Ferenc 2020-as évértékelőjében? Induljon a kvíz!
Loading...
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek