+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 17. hétfő, 13:45
A kérdést úgy is feltehetnénk: Gyurcsány vagy Orbán?

Bár akárhogy is nézzük, lassan csak beindul a 2020-as év, azért még nem ússzuk meg, hogy előtte a pártvezetők évértékelőket tartsanak. Míg Gyurcsány Ferenc DK-elnök – egyben volt miniszterelnök – már több mint egy hete túlesett ezen, Orbán Viktor Fidesz-elnök – egyben jelenlegi kormányfő – erre múlt vasárnap kerített sort. Bár a két politikust egymás ellenpólusaként szokták emlegetni, néha meglepően hasonló retorikai fordulatokkal élnek.

 

Talán ennek legékesebb példája egy mostani. A miniszterelnök nemrég úgy nyilatkozott: őt már nyolcszor ölte meg Soros Györg hálózata. Egész pontosan azt mondta: „Engem nyolcszor öltek meg, nyolcszor támadtam fel, én már nem félek ettől”. Ehhez hasonlóan nemrégiben Gyurcsány is képletesen az ölésről értekezett, csak éppen a Fidesz kapcsán. Úgy fogalmazott: aki egy picit feldugja a fejét a Fidesszel szemben, azt megölik.

 

Hasonlóság bennük az is, hogy míg Orbán Viktor arra szokott hivatkozni, egy nehéz, reménytelen helyzetben lévő országot vettek át tíz éve, mégis sikerült azt emelkedő pályára állítani. Ehhez képest Gyurcsány is a DK-ról szokott úgy nyilatkozni, egy fabatkát sem adtak volna értük, mégis az ellenzék vezető pártja lett belőlük.

 

Te ki tudod találni, melyik mondat szerepelt Orbán Viktor, és melyik Gyurcsány Ferenc 2020-as évértékelőjében? Induljon a kvíz!

 

Loading...

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A jelenlegi korlátozások fenntartását kérte Karácsony Gergely és Szita Károly a kormánytól a maratoni késést és nagyon kevés konkrétumot felmutató sajtótájékoztatón.

Niall Ferguson brit történész hat egyszerű, de kényelmetlen kérdést tenne fel a pekingi vezetésnek. Szerinte Kína felelőssége kétségtelen, ezért Trumpnak igaza van, amikor kínai vírusról beszél mindig.

A halottakból hárman voltak 70 év alatt, egyikük egy 49 éves férfi. Ma döntenek a kijárási korlátozásokról is.

Az énekesnő a vagyon újraelosztásáról osztott meg egy gondolatot, ami egy ismeretlen Sanders-aktivistától származik. Mutatjuk a legjobb mémeket Britney elvtársról!

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás