Videó: megpróbálták megtrollkodni Gyurcsány Ferenc győri utcafórumát, de a DK elnöke állta a sarat

Szerző: Kósa András
2022.03.25. 08:27

„Én szívesen megmutatom, hogyan vagyok férfi, de nem az Orbán Viktornak” – mondta a DK elnöke Győrben laptársunk, az Ugytudjuk.hu szerint.

Videó: megpróbálták megtrollkodni Gyurcsány Ferenc győri utcafórumát, de a DK elnöke állta a sarat

Választásra buzdító gyűlést tartott Győrben, Marcalvárosban Gyurcsány Ferenc, valamint az egyesült ellenzék két városi jelöltje, Jancsó Zita és Gasztonyi László.

Laptársunk, az Ugytudjuk.hu beszámolója szerint (az oldal képgalériát is közölt) az eseményt Gasztonyi László, a kettes választókerület közös ellenzéki jelöltje nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy minden gyűlésen egyre többen vannak, „egyre többen vállalják önmagukat és jönnek ki a fényre”.

Szerinte a Fidesz legjobban egyrészt a tudatos, racionálisan döntő, saját érdekeit megfogalmazni képest választóktol, másrészt az ellenzéki összefogástól fél.

Jancsó Zita, az egyes körzet közös ellenzéki jelöltje azzal kezdte: a pártprogram olyan, mint a férfiak mellbimbója. Sok haszna nincsen, de a hiánya furcsa tud lenni. Az ellenzéki képviselőjelölt arra kérte az embereket, hogy ne higgyenek a fideszes közvélemény-kutatásoknak, és figyeljék meg, hogy a Fidesz kampánya csak abból áll, hogy az ellenzék a felelős mindenért, még a tatárjárásért is.

A jó hangulatban lévő, számos viccet elsütő Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kérdéssel nyitott: azt kérdezte, hogy van-e olyan itt, aki még hezitál-e azon, hogy kire szavaz, mert neki akkor tart egy különfoglalkozást. Ha viszont nincs – s senki sem jelezte, hogy hezitálna – akkor inkább lelkesítő beszédet tart.

A jó ügyért küzdünk – mondta a DK elnöke, aki egy nyugatos Magyarország képét vázolta fel a közönségnek, ami, mármint a Nyugat, „Győrtől nincs is olyan messze”. A volt miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy a kormányt nem arra választjuk, hogy beleszóljon a magánéletünkbe, hogy megmondja nekünk, hogyan legyünk férfiak és nők, bár ő egyébként szívesen megmutatja, de nem Orbán Viktornak.

A fórumon felbukkant a győri Fidesz ismert trollja, Szakács István is, aki azt kérdezte a DK-vezértől, hogy milyen érzés nácikkal egy listán indulni a választáson. Ezt a videót később TikTokra töltötte fel, bár a hangos háttérzene miatt alig hallani a párbeszédet:

@szakacsistvan1982

Rasszistákkal közös listán Gyurcsány!

♬ Gustavo Santaolalla-Babel - 陈秋秋

NYITÓKÉP: Fekete Miklós, Ugytudjuk.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek