+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2020. január 7. kedd, 13:36
Az új szabályok szerint jelezni kell egy videónál, hogy gyerekeknek készült-e, és ha nekik, akkor meg kell felelni pár feltételnek.

Komoly változások várható a YouTube felületén: a videók készítőinek a továbbiakban egyértelműen jelezniük kell, ha gyermekeknek szánt videóról van szó – írja a Business Insider. A gyerekeknek szánt tartalmakon nem helyeznek el célzott hirdetéseket, és a hozzászólás lehetőségét is letiltják. A gyermekeknek készült videók megtekintőiről nem gyűjtenek adatokat.

 

Egy ideje már levegőben van ez a módosítás, miután a YouTube mögött álló Google-nek tavaly 170 millió dollárjába került, amiért megszegte az amerikai online gyermekvédelmi törvényeket (értsd: adatokat gyűjtött róluk, és reklámokkal bombázta őket).

 

A videómegosztó egy ideje már kifejezetten gyerekeknek szóló applikációt is kifejlesztett, aminek segítségével a szülők szűrhetik, milyen tartalmakhoz férhet hozzá gyerekük. A gyakorlatban ez úgy néz ki, mint ahogy a mi csatornánkon is:

 

MÉG AZ AZONNALI YOUTUBE-CSATORNÁJÁT IS ÉRINTI MINDEZ!

 

Nagyon úgy tűnik, hogy 2020 a közösségi média és a hirdetések látványos tisztulásáról fog szólni: az Instagram már tavaly ősszel bejelentette, hogy a szépészeti beavatkozások hirdetései nem fognak eljutni a 18 év alatti felhasználókhoz, a Facebook pedig algoritmusokkal kezd vadászni a pedofilokra.

 

A fiatalok védelme mellett a politika is eltűnhet szép lassan: a Twitter-guru Jack Dorsey már el is tüntette a politikai hirdetéseket arra hivatkozva, hogy „a politikai üzeneteket eljuttatni kell, és nem megvásárolni”.

 

A Facebook egyelőre nem jelentett be hasonló szigorítást, pedig már a cég dolgozói is kérték Zuckerberget, hogy ne engedjék fizetett hirdetésben hazudni a politikusokat.

 

FOTÓ: Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

A képviselő szerint most bizony az ombudsmannak kell a kormány rendelkezése ellen védenie az egészséghez való alapjogot Magyarországon.

Az ortodox egyház, a mulatósénekesek és a maszkviselés belengetett eltörlése se nagyon növelte a románok oltási kedvét, így a misztikumhoz fordultak.

A Tsúfos Tükör huszadik számában meg-mutatkozik, hogy kotsmázással, dorbézolással 's dínom-dánommal kísérti meg a' Gonosz, a' fene védetségi kártya pedig tsak a jámborságtól s' a' józanságtól védhet meg.

Nemcsak pénzt, hanem 20 liter fehérbort is adott, sőt még a polgármester magánbirtokán is dolgozott a panasztevő.

Öt év alatt négyszeresére nőtt az átadott új ingatlanok száma, aminek oka a koronavírus
előtti időkben keresendő.

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás