+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. október 31. csütörtök, 07:29
A Twitter vezetője szerint a hirdetések nem a szólásszabadságról szólnak, hanem arról, hogy fizetnek a cégnek az elérésért.

Miközben a Facebook és vezetője, Mark Zuckerberg egyre kellemetlenebb helyzetbe kerül azért, mert nem lépnek fel a hamis információt tartalmazó a politikai hirdetések ellen, addig

 

a Twitter vezetője, Jack Dorsey bejelentette, hogy felületükön ejtenek minden politikai jellegű hirdetést november 22-től

 

írja a Politico. Bár a Twitter Magyarországon annyira nem fontos tényező, tőlünk nyugatra, és kifejezetten az Egyesült Államokban töretlenül népszerű és nagyon fontos terepe a politikai közbeszédnek.

 

„Abban hiszünk, hogy azt, hogy a politikai üzenetek elérjenek a polgárokig, kiérdemelni, és nem megvásárolni kell”

 

– írta Dorsey, aki a felsorolt érvekben többször is odaszúrt a Facebook vezetőjének, Mark Zuckerbergnek. Miközben Zuckerberg arról beszélt, hogy a szólásszabadság miatt hagynak félrevezető hirdetéseket az oldalukon, Dorsey azt írta: ez nem a szólásszabadságról szól, hanem arról, hogy valakik fizetnek a cégnek az elérésért.

 

Zuckerberg azzal is érvelt, hogy a politikai hirdetések szigorúbb szabályozása rossz lenne az alulról szerveződő mozgalmaknak, de Dorsey szerint azért láttunk már jó pár olyan mozgalmat, ami anélkül lett sikeres, hogy politikai hirdetésekre költöttek volna. „Nem hiteles, ha azt mondjuk: »Nagyon sokat dolgozunk azon, hogy az emberek ne játsszák ki a rendszerünket, hogy félrevezető információt osszanak meg, deeeee ha valaki fizet érte, és kényszeríti az embereket, hogy lássa a hirdetését, nos, akkor ők azt mondanak, amit akarnak!” – írta.

 

A lépés azért is komoly, mert a 2020-as amerikai választás nyomán nyilván rengeteg reklámpénzt költenének el politikusok, politikai kampányok a közösségi oldalakon. A kampányban várhatóan akár hatmilliárd dollárt is elkölthetnek hirdetésekre, ebből a becslések szerint 1,6 milliárd mehetne digitálisan terjesztett videókra, aminek nagy részét a Google és a Facebook kapná.

 

A Twitter döntését több amerikai politikus is kommentálta Facebookon: Hillary Clinton például direktben megkérdezte a Facebookot, hogy mit lép erre. Joe Biden demokrata elnökjelölt csapata azt írta: szerencsétlen dolog lenne azt mondani, hogy ez az egyetlen opció, de ha a reklámbevételek és a demokrácia integritása között kell dönteni, akkor biztató, hogy most egyszer nem az előbbi nyert. A Trump-kampánycsapat szerint pedig ez csak egy újabb mód, hogy elhallgattassák a konzervatívokat.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb négy politikus távozott, mert nem látnak már lehetőséget a konzervatív, jobboldali politizálásra.

Lesz-e hatással a Párbeszéd és az LMP közeledésére, hogy a DK éppen nagyban gyengíti az MSZP-t? Kik fognak tárgyalni minderről? Megkérdeztük!

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Mármint Kádár Barnabás, a momentumos jövőkutató. Február 26, Pannon Kincstár.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás