+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2020. január 1. szerda, 19:49
A Fidesz jelöltje zenészekkel csinál interjút, az ellenzék jelöltje beígérte a győrieknek a strandot, az egyik civil jelölt pedig a szelektív kukákat tenné rendbe. Január 26-án választás!

Január 26-án polgármestert választ Győr hat jelölt közül a szex- és korrupciós botrány miatt lemondó fideszes Borkai Zsolt helyére, de az ünnepek alatt eléggé leült a kampány. Ennek ellenére már kiderült pár elem a jelöltek programjából, szóval nézzünk is egy gyors összegzést!

 

+ A sötét ló a versenyben Kirchfeld Mária egykori egyetemi oktató, aki online nem folytat ampányt, felbukkantak viszont már plakátjai a kihelyett plakáthelyeken. Ezen azt ígéri, hogy minden győri polgármestere akar lenni. Ezen felül azonban sokat még mindig nem tudni arról, hogy mit szeretne tenni a várossal.

 

Ugyanígy hallgatag egyelőre az online térben a Mi Hazánk jelöltje, Géber József néprajzkutató, vőfély, aki utoljára arról posztolt Facebook-oldalán, hogy összegyűjtötte az ajánlásokat. Neki egyelőre plakátjait sem nagyon lehet látni a városban.

 

+ Annál aktívabb a Győrhöz egyébként nem kötődő, különféle érdekes nevű szervezetek és Facebook-oldalak által támogatott Hajnal János, aki úgy tűnik, hogy egy populista, establishment- és migránsellenes kampányt visz mindenféle győri specifikumok nélkül. Hajnalnak időközben lett weboldala is, de plakátjai egyelőre nincsenek a városban. Van viszont programja, amiben például azt követeli, hogy „az önkormányzat saját tőkéje befektetésével hívjon életre 100 százalék magyar tulajdonú gyártóüzemet Győrött, ami az aktuális piaci igényekhez képes alkalmazkodni! (Pl. dróngyártás, stb.)”.

 

+ Szintén aktív a civil Balla Jenő helyi vállalkozó és önkormányzati képviselő, aki Facebook-oldalán legutóbb a szelektív kukák még mindig borzalmas állapotára hívta fel a figyelmet (ez a probléma nyár óta nem oldódott meg, bár sebtében kitalált terv van rá), és azt ígérte: ha polgármester lesz, egy év alatt rendezi az egészet, ha pedig nem sikerül, lemond. Korábban egy sajtótájékoztatón programja más elemeiről is beszélt már. Balla boldog karácsonyt is kívánt ezzel a montázzsal:

 

 

A polgármesteri posztra legesélyesebb két jelölt mindeközben kisebb csörtébe keveredett,

 

bár nem közvetlenül: Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) és Pollreisz Balázs (MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP) is a szilveszteri időszak slágertémájáról, a kutyák és a tűzijátékok, petárdák kényes viszonyáról posztolt. Dézsi szavazást indított arról, hogy teljes tiltás, vagy csupán korlátozás kell-e a győriek szerint (hétezer szavaazt után hetven százalék szerint az előbbi).

 

Erre reagálva a szocialista önkormányzati képviselő Pollreisz pár állatmenhelyen készült fotó kíséretében azt írta: „Nem szavazást kell indítani Győrben négylábú barátaink érdekében, hanem jólelkű gazdát találni nekik.” Egy későbbi posztban pedig azt is megírta, hogy ha megválasztják Győrben nem lesz többé petárdázás.

 

Az ellenzéki jelölt egy másik programpontját is bemutatta a szerdán: megígérte, hogy ha megválasztják, akkor ismét lesz a győrieknek rendes strandja,

 

ami most azért nincs, mert a régi, kissé lepusztult strandot a termálfürdő működteti, de csak úgy lehet oda bejutni, ha a termálfürdőbe is vesz az ember jegyet, amit sokan drágállnak. A Modern Városok Program keretében folyik egyébként a győri strandhelyzet rendezése, bár elég lassan. Pollreisz január hatodikán fogja bemutatni programját.

 

A Fidesz-KDNP jelöltje, Dézsi Csaba András kardiológus és önkormányzati képviselő eközben terveiről nem posztolt az ünnepi időszakban – ahogy azt előre jelezte –, de kirakott egy videót arról, ahogy a feleségével felülnek az óriáskerékre, illetve kirakott az oldalára egy interjút a zenész Ferenczi Györggyel.

 

FOTÓ: Pintér Bence / Győr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás