Eddig nem sokat tudhattunk meg a győri polgármesterjelöltek programjáról

Szerző: Pintér Bence
2020.01.01. 19:49

A Fidesz jelöltje zenészekkel csinál interjút, az ellenzék jelöltje beígérte a győrieknek a strandot, az egyik civil jelölt pedig a szelektív kukákat tenné rendbe. Január 26-án választás!

Eddig nem sokat tudhattunk meg a győri polgármesterjelöltek programjáról

Január 26-án polgármestert választ Győr hat jelölt közül a szex- és korrupciós botrány miatt lemondó fideszes Borkai Zsolt helyére, de az ünnepek alatt eléggé leült a kampány. Ennek ellenére már kiderült pár elem a jelöltek programjából, szóval nézzünk is egy gyors összegzést!

+ A sötét ló a versenyben Kirchfeld Mária egykori egyetemi oktató, aki online nem folytat ampányt, felbukkantak viszont már plakátjai a kihelyett plakáthelyeken. Ezen azt ígéri, hogy minden győri polgármestere akar lenni. Ezen felül azonban sokat még mindig nem tudni arról, hogy mit szeretne tenni a várossal.

Ugyanígy hallgatag egyelőre az online térben a Mi Hazánk jelöltje, Géber József néprajzkutató, vőfély, aki utoljára arról posztolt Facebook-oldalán, hogy összegyűjtötte az ajánlásokat. Neki egyelőre plakátjait sem nagyon lehet látni a városban.

+ Annál aktívabb a Győrhöz egyébként nem kötődő, különféle érdekes nevű szervezetek és Facebook-oldalak által támogatott Hajnal János, aki úgy tűnik, hogy egy populista, establishment- és migránsellenes kampányt visz mindenféle győri specifikumok nélkül. Hajnalnak időközben lett weboldala is, de plakátjai egyelőre nincsenek a városban. Van viszont programja, amiben például azt követeli, hogy „az önkormányzat saját tőkéje befektetésével hívjon életre 100 százalék magyar tulajdonú gyártóüzemet Győrött, ami az aktuális piaci igényekhez képes alkalmazkodni! (Pl. dróngyártás, stb.)”.

+ Szintén aktív a civil Balla Jenő helyi vállalkozó és önkormányzati képviselő, aki Facebook-oldalán legutóbb a szelektív kukák még mindig borzalmas állapotára hívta fel a figyelmet (ez a probléma nyár óta nem oldódott meg, bár sebtében kitalált terv van rá), és azt ígérte: ha polgármester lesz, egy év alatt rendezi az egészet, ha pedig nem sikerül, lemond. Korábban egy sajtótájékoztatón programja más elemeiről is beszélt már. Balla boldog karácsonyt is kívánt ezzel a montázzsal:

A polgármesteri posztra legesélyesebb két jelölt mindeközben kisebb csörtébe keveredett,

bár nem közvetlenül: Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) és Pollreisz Balázs (MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP) is a szilveszteri időszak slágertémájáról, a kutyák és a tűzijátékok, petárdák kényes viszonyáról posztolt. Dézsi szavazást indított arról, hogy teljes tiltás, vagy csupán korlátozás kell-e a győriek szerint (hétezer szavaazt után hetven százalék szerint az előbbi).

Erre reagálva a szocialista önkormányzati képviselő Pollreisz pár állatmenhelyen készült fotó kíséretében azt írta: „Nem szavazást kell indítani Győrben négylábú barátaink érdekében, hanem jólelkű gazdát találni nekik.” Egy későbbi posztban pedig azt is megírta, hogy ha megválasztják Győrben nem lesz többé petárdázás.

Az ellenzéki jelölt egy másik programpontját is bemutatta a szerdán: megígérte, hogy ha megválasztják, akkor ismét lesz a győrieknek rendes strandja,

ami most azért nincs, mert a régi, kissé lepusztult strandot a termálfürdő működteti, de csak úgy lehet oda bejutni, ha a termálfürdőbe is vesz az ember jegyet, amit sokan drágállnak. A Modern Városok Program keretében folyik egyébként a győri strandhelyzet rendezése, bár elég lassan. Pollreisz január hatodikán fogja bemutatni programját.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Dézsi Csaba András kardiológus és önkormányzati képviselő eközben terveiről nem posztolt az ünnepi időszakban – ahogy azt előre jelezte –, de kirakott egy videót arról, ahogy a feleségével felülnek az óriáskerékre, illetve kirakott az oldalára egy interjút a zenész Ferenczi Györggyel.

FOTÓ: Pintér Bence / Győr

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek