Döntöttek a győriek: a fideszes Dézsi Csaba András lesz Borkai Zsolt utódja

2020.01.26. 19:38

A fideszes Dézsi Csaba András a városközpontban, az ellenzék az MSZP-székházban várja az eredményeket. A helyszínen várunk mi is. Pollreisz Balázs szerint a győriek a „hamis békét” választották a szembenézés helyett.

Döntöttek a győriek: a fideszes Dézsi Csaba András lesz Borkai Zsolt utódja

Hétkor zárultak az urnák a győri polgármester-választáson, a szavazatok 100 százalékának összeszámolása alapján

Dézsi Csaba András, a Fidesz jelöltje 56 százalékkal nyert, az ellenzéki pártok jelöltje, az MSZP-s Pollreisz Balázs 39 százalékot szerzett.

A két jelölt között több, mint hétezer szavazat volt a különbség.

A harmadik helyet kicsivel több, mint 2 százalékkal az Összefogás Győrért egyesület jelöltje, Balla Jenő önkormányzati képviselő szerezte meg. Negyedik a mihazánkos Géber József lett 1,3 százalékkal. A két független harcát Hajnal János nyerte 0,8 százalékkal. Kirchfeld Mária 0,6 százalékot kapott.

Pollreisz: A győriek a hamis békét választották

Az ellenzéki eredményvárón elcsíptük a vereségét lényegében elismerő Pollreisz Balázst, aki elmondta: úgy tűnik, a győriek a „hamis békét” választják a szembenézés helyett, és ha ők így döntöttek, azt neki tudomásul kell vennie. Azonban a rengeteg szavazat, amit kapott, megerősíti abban, hogy a következő években a közgyűlésben továbbra is ő legyen „Győr lelkiismeretének” hangja.

Dézsi: Nem pártszimpátia alapján döntöttek a győriek

A győztes Dézsi Csaba András azzal kezdte a sajtótájékoztatóját, hogy először is gratulált a magyar vízilabda-válogatottnak az európa-bajnoki győzelemhez.

Dézsi aztán arról beszélt: nagyon fontos, hogy a győriek együtt építsék a várost, Győr az ország szívét jelenti neki, mint kardiológusnak. Azt ígérte: új munkastílus lesz a város életében, nyitott városházát fog elindítani: a városvezetők rendszeresen megkérdezik majd a lakosság véleményét arról, hogy hogyan képzelik el a jövőt: nem csak a problémákra, a megoldásokra is rákérdeznek.

A győri polgárok nem pártszimpátia alapján döntöttek, hanem a munkára szavaztak 

– mondta Dézsi.

Civil jelölt: A pártos jelöltekkel szemben esélyünk sem volt

Az Azonnali beszélt Balla Jenővel, az Összefogás Győrért civil szervezet jelöltjével, aki a harmadik helyet érte el a maga kicsivel 2 százalék fölötti eredményével: „A kampányban megjelent ötleteim, gondolataim és nyilatkozataim pozitívak voltak. Az, hogy ez az eredményekben nem tükröződik, az annak köszönhető, hogy az ellenzéki pártok és a kormánypárt hihetetlen erőfeszítéseket tettek arra, hogy a választók rájuk szavazzanak. Dézsi úr mindenhol ott volt, mindenhol látható volt, Pollreisznek pedig az utolsó hétre Győrből hozott csapata tett meg ezért mindent. Mi, függetlenek vagy pártmentesek nem tudunk versenyezni velük, ez látható az eredményen is.”

Arról, hogy az ellenzék miért nem nyerhetetett eleve Győrben, Böcskei Balázs írt elemzést az Azonnalira vasárnap este.

Jártunk korábban Dézsi Csaba Andrásnál a Rába Hotelben, és hamarosan megyünk is vissza oda:

Az ellenzék az MSZP-székházban várja az eredményeket.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek