+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. december 9. hétfő, 10:19
Pedig tisztelettel és jószívvel állnak melléje.

Hónapokkal ezelőtt a kormánypárthoz bekötött média egyik legnagyobb fegyvere az ellenzéki politikusok helyesírásán való rugózás volt, így különösen érdekes ennek fényében kiemelni a Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezetének hétvégi Facebook-posztját. Ebben a kváziközleményben bejelentik, ők is a Fidesz polgármesterjelöltjét, Dézsi Csaba András kardiológust és önkormányzati képviselőt támogatják azon a január 26-i időközi polgármester-választáson, amelyet a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt lemondása miatt írta ki.

 

A KDNP POSZTJA A CIKK ÍRÁSAKOR RÁADÁSUL MÁR EGY NAPJA KINT VOLT, TEHÁT MÉG CSAK FEL SEM TŰNT SENKINEK A KORMÁNYPÁRTOK HÁZA TÁJÁN.

 

Mindez azért is baromi ciki, mert Dézsi nem csupán országosan elismert kardiológus, osztályvezető főorvos a győri kórházban, hanem egy kifejezetten régi motoros a helyi Fideszben.

 

1994-ben lépett be a pártba, azóta önkormányzati képviselő a városban, 2002-ben a párt polgármesterjelöltjeként kikapott Balogh József szocialista városvezetőtől, akinek 1998 és 2002 között alpolgármestere volt. Forrásaink szerint nem voltak igazán nagy barátok Borkai Zsolttal, sőt, volt olyan, aki ellenlábasaként írta le, aki többször is szembement vele a közgyűlésben, és aki épp ezért a Borkai-érában kiszorult a győri Fidesz vezető politikusai közül. Egy másik forrásunk szerint Dézsi az, akivel a Fidesz-központ a kapcsolatot tartja a városban, ha Borkai megkerülésével akartak valamit intézni, azt rajta keresztül tették.

 

Mindenesetre a Dézsi Csaba András név jövőbeni jó helyesírásához a hétvégén a Győr-Moson-Sopron megyei napilap, a Kisalföld is hozzájárult: a szombati lapszámot az is ingyen kapta Győrben, aki nem előfizető. Történetesen ebben a lapszámban jelent meg a címlapon az a hír, hogy a neves kardiológus lesz a Fidesz győri polgármesterjelöltje. Rajta kívül indul a január 26-i időközin Pollreisz Balázs szocialista önkormányzati képviselő indul (ő az ellenzék közös jelöltje), Ábrahám Róbert vlogger, valamint egy helyi civil, Balla Jenő tervez rajthoz állni.

 

FRISSÍTÉS (december 10.): Nagyjából fél órával cikkünk megjelenése után a győri KDNP átírta az általa támogatott jelölt nevét a helyes, Y-mentes alakra.

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Elmérgesedett a viszony a török államfő és Franciaország között, az ügy hátterében a Charlie Hebdo Mohamed-karikatúrái és az ezek miatt lefejezett tanár esete áll. A francia szatirikus lap megint lépett egy merészet.

A TUI már építi át ennek megfelelően a portugáliai és Kanári-szigeteki hoteljeit.

Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

A romániai megyei közegészségügyi hivatalok már nem állnak a helyzet magaslatán, most két település nevét keverték össze.

Daniel pátriárka figyelmeztette őket: '89-ben a kommunisták is valami hasonlóval rukkoltak elő, s lám, hamarosan el is buktak.

Az ápolásért felelős államtitkár azt tanácsolja a családoknak, ünnepeljék a karácsonyt inkább kétszer és kisebb létszámban.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás