+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. december 9. hétfő, 10:19
Pedig tisztelettel és jószívvel állnak melléje.

Hónapokkal ezelőtt a kormánypárthoz bekötött média egyik legnagyobb fegyvere az ellenzéki politikusok helyesírásán való rugózás volt, így különösen érdekes ennek fényében kiemelni a Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezetének hétvégi Facebook-posztját. Ebben a kváziközleményben bejelentik, ők is a Fidesz polgármesterjelöltjét, Dézsi Csaba András kardiológust és önkormányzati képviselőt támogatják azon a január 26-i időközi polgármester-választáson, amelyet a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt lemondása miatt írta ki.

 

A KDNP POSZTJA A CIKK ÍRÁSAKOR RÁADÁSUL MÁR EGY NAPJA KINT VOLT, TEHÁT MÉG CSAK FEL SEM TŰNT SENKINEK A KORMÁNYPÁRTOK HÁZA TÁJÁN.

 

Mindez azért is baromi ciki, mert Dézsi nem csupán országosan elismert kardiológus, osztályvezető főorvos a győri kórházban, hanem egy kifejezetten régi motoros a helyi Fideszben.

 

1994-ben lépett be a pártba, azóta önkormányzati képviselő a városban, 2002-ben a párt polgármesterjelöltjeként kikapott Balogh József szocialista városvezetőtől, akinek 1998 és 2002 között alpolgármestere volt. Forrásaink szerint nem voltak igazán nagy barátok Borkai Zsolttal, sőt, volt olyan, aki ellenlábasaként írta le, aki többször is szembement vele a közgyűlésben, és aki épp ezért a Borkai-érában kiszorult a győri Fidesz vezető politikusai közül. Egy másik forrásunk szerint Dézsi az, akivel a Fidesz-központ a kapcsolatot tartja a városban, ha Borkai megkerülésével akartak valamit intézni, azt rajta keresztül tették.

 

Mindenesetre a Dézsi Csaba András név jövőbeni jó helyesírásához a hétvégén a Győr-Moson-Sopron megyei napilap, a Kisalföld is hozzájárult: a szombati lapszámot az is ingyen kapta Győrben, aki nem előfizető. Történetesen ebben a lapszámban jelent meg a címlapon az a hír, hogy a neves kardiológus lesz a Fidesz győri polgármesterjelöltje. Rajta kívül indul a január 26-i időközin Pollreisz Balázs szocialista önkormányzati képviselő indul (ő az ellenzék közös jelöltje), Ábrahám Róbert vlogger, valamint egy helyi civil, Balla Jenő tervez rajthoz állni.

 

FRISSÍTÉS (december 10.): Nagyjából fél órával cikkünk megjelenése után a győri KDNP átírta az általa támogatott jelölt nevét a helyes, Y-mentes alakra.

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

5,5 millió beoltottnál nem kell sehova sem maszk, és már védettségi igazolvány is csak a tömegrendezvényekre kell.

Nemes Balázsnak a körzet jelenlegi országgyűlési képviselőjével, Mellár Tamással kell majd megmérkőznie.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás