Nem tudja helyesen leírni a KDNP az általa támogatott győri polgármesterjelölt nevét

Szerző: Bukovics Martin
2019.12.09. 10:19

Pedig tisztelettel és jószívvel állnak melléje.

Nem tudja helyesen leírni a KDNP az általa támogatott győri polgármesterjelölt nevét

Hónapokkal ezelőtt a kormánypárthoz bekötött média egyik legnagyobb fegyvere az ellenzéki politikusok helyesírásán való rugózás volt, így különösen érdekes ennek fényében kiemelni a Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezetének hétvégi Facebook-posztját. Ebben a kváziközleményben bejelentik, ők is a Fidesz polgármesterjelöltjét, Dézsi Csaba András kardiológust és önkormányzati képviselőt támogatják azon a január 26-i időközi polgármester-választáson, amelyet a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt lemondása miatt írta ki.

A KDNP POSZTJA A CIKK ÍRÁSAKOR RÁADÁSUL MÁR EGY NAPJA KINT VOLT, TEHÁT MÉG CSAK FEL SEM TŰNT SENKINEK A KORMÁNYPÁRTOK HÁZA TÁJÁN.
Mindez azért is baromi ciki, mert Dézsi nem csupán országosan elismert kardiológus, osztályvezető főorvos a győri kórházban, hanem egy kifejezetten régi motoros a helyi Fideszben.

1994-ben lépett be a pártba, azóta önkormányzati képviselő a városban, 2002-ben a párt polgármesterjelöltjeként kikapott Balogh József szocialista városvezetőtől, akinek 1998 és 2002 között alpolgármestere volt. Forrásaink szerint nem voltak igazán nagy barátok Borkai Zsolttal, sőt, volt olyan, aki ellenlábasaként írta le, aki többször is szembement vele a közgyűlésben, és aki épp ezért a Borkai-érában kiszorult a győri Fidesz vezető politikusai közül. Egy másik forrásunk szerint Dézsi az, akivel a Fidesz-központ a kapcsolatot tartja a városban, ha Borkai megkerülésével akartak valamit intézni, azt rajta keresztül tették.

Mindenesetre a Dézsi Csaba András név jövőbeni jó helyesírásához a hétvégén a Győr-Moson-Sopron megyei napilap, a Kisalföld is hozzájárult: a szombati lapszámot az is ingyen kapta Győrben, aki nem előfizető. Történetesen ebben a lapszámban jelent meg a címlapon az a hír, hogy a neves kardiológus lesz a Fidesz győri polgármesterjelöltje. Rajta kívül indul a január 26-i időközin Pollreisz Balázs szocialista önkormányzati képviselő indul (ő az ellenzék közös jelöltje), Ábrahám Róbert vlogger, valamint egy helyi civil, Balla Jenő tervez rajthoz állni.

FRISSÍTÉS (december 10.): Nagyjából fél órával cikkünk megjelenése után a győri KDNP átírta az általa támogatott jelölt nevét a helyes, Y-mentes alakra.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek