Mutatjuk, kit indít Borkai helyére a Fidesz Győrben

Szerző: Pintér Bence
2019.12.06. 12:48

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje a győri időközi polgármesterválasztáson.

Mutatjuk, kit indít Borkai helyére a Fidesz Győrben
Hivatalos: Dézsi Csaba András lesz a Fidesz-KDNP jelöltje a január 26-i győri időközi polgármesterválasztáson

derült ki a jelölt Facebook-oldalán megosztott képből.

Ő lesz tehát az ellenfele az ellenzék közös jelöltjének Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzat képiselőnek, illetve a két független indulónak: Ábrahám Róbert bloggernek és az Összefogás Győrért önkormányzati képviselőjének, Balla Jenőnek – illetve rajtuk kívük még bárkinek, aki elindul, már amennyiben össze tudja szedni az ajánlásokat.

Bár Dézsi 2008 óta nem tartozott a párt első vonalához a városban, esetleges jelöltségéről már a választás előtt megindultak a pletykák, amelyek az Azonnalihoz is eljutottak. A Magyar Hang korábban megírta, hogy biztos Dézsi jelöltsége, aki viszont ezt az Azonnalinak akkor még nem tudta megerősíteni.

Dézsi országosan elismert kardiológus, osztályvezető főorvos a győri kórházban. Kifejezetten régi motoros a helyi Fideszben, 1994-ben lépett be a pártba, azóta önkormányzati képviselő a városban, 2002-ben a párt polgármesterjelöltjeként kikapott Balogh József szocialista városvezetőtől, akinek 1998 és 2002 között alpolgármestere volt.

Forrásaink szerint nem voltak igazán nagy barátok Borkai Zsolttal, sőt, volt olyan, aki ellenlábasaként írta le, aki többször is szembement vele a közgyűlésben,

és aki épp ezért a Borkai-érában kiszorult a győri Fidesz vezető politikusai közül. Egy másik forrásunk szerint Dézsi az, akivel a Fidesz-központ a kapcsolatot tartja a városban, ha Borkai megkerülésével akartak valamit intézni, azt rajta keresztül tették.

Győrben azért lesz egyébként választás, mert Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármester lemondott egy szex- és korrupciós botrány miatt, miután az október 13-i választást szűk többséggel megnyerte.

Dézsi: Van mit gyomlálni Borkai után

Dézsi a Szemlélek blognak adott interjút, amelyben beszélt a terveiről, többek között arról, hogy mit gondol Borkairól. Elmondta: azért vonult kicsit visszább a politikában mert nem értett egyet azzal, ami Borkai körül kialakult, de fejlődött a város, így nyilvánosan nem szólalt inkább meg. Borkai tevékenységéből van, amit folytatna, de kigyomlálná, ami nem oda való.

„Van gyomlálnivaló, ezt az emberek is látják” – mondta Dézsi Borkai öröksége kapcsán.

Szerinte „nem vitákra van szükség, hanem összefogásra. Fel kell húzni a bakancsot, meg a munkásnadrágot, nem a csokornyakkendőt, és nekiállni dolgozni”. Hozzátette: együttműködne az ellenzéki képviselőkkel is.

FOTÓ: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek