+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. december 7. szombat, 08:40
Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

Dézsi Csaba András fideszes önkormányzati képviselő, a Fidesz polgármesterjelöltje sokoldalú ember, hiszen könyveket és újságot ír, szíveket gyógyít és műsort vezet – mindeközben

 

a városi közgyűléseket viszonylag ritkán látogatta az elmúlt években.

 

Az ülések jegyzőkönyvei alapján 2019-ben az előző ciklus nyolc üléséből három olyan akadt, amelyen nem jelent meg, de az új ciklus két ülésésén jelen volt. 2018-ban tizenkét ülésből ötöt hagyott ki, 2017-ben kilenc ülés volt, Dézsi ebből ötön nem jelent meg. 2016-ban tizenkét ülést tartottak, abból hármat, 2015-ben szintén tizenkettőből négyet hagyott ki a képviselő, 2014-ben, a választás utáni két ülésen részt vett.

 

Ez összesítve azt jelenti, hogy a 2015 és 2019 között tartott hatvanöt győri közgyűlés több, mint harmadát hagyta ki Dézsi,

 

egészen pontosan huszonhármat, ezzel számításaink szerint ő lehet a csúcstartó a győri képviselők között a hiányzásokat tekintve. Dézsi ellenzéki ellenfele, az MSZP-s Pollreisz Balázs összesítésünk szerint mindeközben az 57 alkalomból, amikor ő is képviselő volt a jelölt időszakban, mindössze kétszer hiányzott. (A többi polgármesterjelölt esetében ezt nem tudjuk vizsgálni, hiszen ők nem voltak képviselők.)

 

A fideszes polgármesterjelölt egyelőre nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy mi az oka a hiányzásainak, de nem kizárt, hogy orvosi teendői szóltak közbe ennyi alkalommal, hiszen Dézsi a győr szívcentrum vezetője. Dézsi a Szemléleknek adott interjúja szerint polgármesterré választása esetén sem adná fel orvosi karrierjét: hétvégén, szabadidejében gyógyítana.

 

Ugyanitt beszélt arról, hogy az elmúlt tizenkét évben visszavonult a városi politika frontvonalától, mivel nem értett egyet a Borkai-féle irányvonal bizonyos vonatkozásaival, viszont a város fejlődött, ezért nem állt ki nyilvánosan semmilyen formában az általa rossznak tartott dolgok ellenében, inkább csak csendben intézte körzete, Nádorváros ügyeit.

 

Győrben azért lesz egyébként időközi polgármester-választás január 26-án, mert Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármester lemondott egy szex- és korrupciós botrány miatt, habár az október 13-i választást szűk többséggel még megnyerte.

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni rá.

Bár az új stadionok kihasználtsága sokszor tragikus, nagyon úgy tűnik, tényleg nem tettek rosszat az érdeklődésnek.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a főpolgármester. Ott voltunk.

A salgótarjáni Turcsány László lemondott, majd ezt visszavonta, de közölte: frakcióvezető semmiképp sem marad.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

75 százalékkal csökkentené ennek mértékét az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és ami marad, annak a nagy része is a demokráciára és a jogállamiságra menne.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás