+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. december 7. szombat, 08:40
Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

Dézsi Csaba András fideszes önkormányzati képviselő, a Fidesz polgármesterjelöltje sokoldalú ember, hiszen könyveket és újságot ír, szíveket gyógyít és műsort vezet – mindeközben

 

a városi közgyűléseket viszonylag ritkán látogatta az elmúlt években.

 

Az ülések jegyzőkönyvei alapján 2019-ben az előző ciklus nyolc üléséből három olyan akadt, amelyen nem jelent meg, de az új ciklus két ülésésén jelen volt. 2018-ban tizenkét ülésből ötöt hagyott ki, 2017-ben kilenc ülés volt, Dézsi ebből ötön nem jelent meg. 2016-ban tizenkét ülést tartottak, abból hármat, 2015-ben szintén tizenkettőből négyet hagyott ki a képviselő, 2014-ben, a választás utáni két ülésen részt vett.

 

Ez összesítve azt jelenti, hogy a 2015 és 2019 között tartott hatvanöt győri közgyűlés több, mint harmadát hagyta ki Dézsi,

 

egészen pontosan huszonhármat, ezzel számításaink szerint ő lehet a csúcstartó a győri képviselők között a hiányzásokat tekintve. Dézsi ellenzéki ellenfele, az MSZP-s Pollreisz Balázs összesítésünk szerint mindeközben az 57 alkalomból, amikor ő is képviselő volt a jelölt időszakban, mindössze kétszer hiányzott. (A többi polgármesterjelölt esetében ezt nem tudjuk vizsgálni, hiszen ők nem voltak képviselők.)

 

A fideszes polgármesterjelölt egyelőre nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy mi az oka a hiányzásainak, de nem kizárt, hogy orvosi teendői szóltak közbe ennyi alkalommal, hiszen Dézsi a győr szívcentrum vezetője. Dézsi a Szemléleknek adott interjúja szerint polgármesterré választása esetén sem adná fel orvosi karrierjét: hétvégén, szabadidejében gyógyítana.

 

Ugyanitt beszélt arról, hogy az elmúlt tizenkét évben visszavonult a városi politika frontvonalától, mivel nem értett egyet a Borkai-féle irányvonal bizonyos vonatkozásaival, viszont a város fejlődött, ezért nem állt ki nyilvánosan semmilyen formában az általa rossznak tartott dolgok ellenében, inkább csak csendben intézte körzete, Nádorváros ügyeit.

 

Győrben azért lesz egyébként időközi polgármester-választás január 26-án, mert Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármester lemondott egy szex- és korrupciós botrány miatt, habár az október 13-i választást szűk többséggel még megnyerte.

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Azonnali mindig közép-európai lapként tekintett magára, az eszme azonban nem csak Budapesten van jelen. Indul a nagy trianoni szomszédvita!

Kristálytiszta érvelés: dolgozni nem dolgoznak, így van idejük lázadozni, korzózni az utcán.

Így tiltakoznak a rendőri brutalitás ellen, no meg azért, mert több ezer embert tartóztattak le a rendőrök: arról, hogy velük mi történik, napok óta alig tudni valamit.

Egyszer már biztosan, ezt maga a belarusz belügyminisztérium közölte. Egyre több kép és videó is előkerül az őrizetbe vett tüntetőkkel szembeni rendőri brutalitásról.

Harmadik nap is folytatódtak a tüntetések Belaruszban. A tüntetők ezúttal jóval decentralizáltabbak voltak, este hattól pedig lekapcsolták a teljes belarusz internetet.

Miért ez lett a belarusz ellenállás dala több, mint harminc évvel később?

HC Strache úgy indulna Bécsben saját listával, hogy azt se tudni róla, bécsi lakos-e egyáltalán. Ha Strachét kizárják a versenyből, akkor a Stache-párt óv, ha nem zárják ki, akkor meg a volt pártja teszi ezt.

A hét kérdése

Nem csak a Balatonnál magasabbak a szokottnál az árak, a horvát sajtó a dalmáciai árakon háborog. Szavazz: te fizetnél 1000 forintot érte?

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás