Provokátorozott és elmenekült az újságírói kérdések elől a győri polgármester

Szerző: Renczes Ágoston
2021.08.19. 16:50

Az Ugytudjuk.hu helyi ügyekről kérdezte volna egy nyilvános eseményen, Dézsi Csaba András válaszok helyett azonban csak személyeskedett.

Provokátorozott és elmenekült az újságírói kérdések elől a győri polgármester

Csütörtök délután Dézsi Csaba András győri polgármester adományt vett át egy helyi pékségtől – 20 ezer győri család támogatta kenyérvásárlással azt, hogy Győrnek új harangjátéka legyen a városházán –, az esemény után pedig a sajtónak volt lehetősége interjút készíteni a polgármesterrel.

Ezzel próbálkozott az Ugytudjuk.hu is, ami nyár közepe óta nem kap sajtómeghívókat és válaszokat sem a sajtókérdéseire az önkormányzattól. Ennek előzményeit Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu győri újságírója, aki egyben az Azonnali külső munkatársa, megírta az Azonnalin is:

a korábban konstuktív polgármester személyeskedő lejáratókampányt indított ellene,

Pintér szerint vagy azért, mert beletenyerelhettek valamilyen érzékeny helyi ügybe; vagy azért, mert nem csupa jót írnak Dézsiről; vagy azért, mert Pintér egy győri Facebook-csoportot is kezel, amin szabadon lehet bírálni a polgármestert, miközben a győri fideszes csoportok nem igazán pörögnek.

A csütörtöki esemény után az Ugytudjuk.hu helyi ügyekről szerette volna kérdezni a polgármestert

– lezárult-e a győri hulladékgazdálkodási céggel kapcsolatos nyomozás, miért nem adja ki a Pannon-Víz víziközmű-szolgáltató cég Fekete Dávid fideszes képviselő tanácsadói megbízásának részleteit –, amire Dézsi a következőképpen reagált:

A polgármester nem volt hajlandó válaszolni az Ugytudjuk.hu kérdéseire, ehelyett

azt hangoztatta, hogy az egy LMP-s, DK-s provokátor propagandalap.

Az Ugytudjuk.hu – amelyben Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő az Azonnalihoz hasonlóan tulajdonos – újságírója szerette volna, hogy ezt Dézsi konkrét példával támassza alá, illetve azt is megkérdezték, meddig akadályozza a munkájukat azzal, hogy letiltatta őket az önkormányzat sajtólistájáról, ahogy az Borkai Zsolt idejében is szokás volt.

Választ semelyik kérdésükre nem kaptak, a polgármester végül bemenekült a városházára.

Az Ugytudjuk.hu emlékeztet rá, hogy Dézsi Csaba András előző héten a Mandinernek azt nyilatkozta: nem tart az ellenzéki újságíróktól, hiszen orvosként nap mint nap a halállal küzd meg a műtőben.

NYITÓKÉP: Dr.Dézsi Csaba András / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek