+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. november 28. csütörtök, 14:08
Civil polgármesterjelölt jöhet Győrben ellenzéki oldalon, miután az október 13-án magát egyszer már megmérető DK-s Glázer Tímea visszalépett. Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzati képviselő sem indul el polgármesternek.

Január 26-án választanak Győrben új polgármestert Borkai Zsolt helyére, de még sem a Fidesz, sem az ellenzéki összefogás nem jelentette be saját jelöltjét. Az ellenzéki pártok a hét elején még több jelöltben is gondolkodtak, az azonban eddig biztos pontnak számított, hogy a Demokratikus Koalíció jelöltje az a Glázer Tímea lesz, aki október 13-án összellenzéki polgármesterjelöltként elég közel jutott ahhoz, hogy megverje a Fideszből azóta kilépő Borkai Zsoltot.

 

Glázer azonban csütörtökön bejelentette, hogy visszalép a polgármesterjelöltségtől,

 

amiről először a 24.hu adott hírt, aztán később maga Glázer is megerősített a Facebookon, ahol azt írta: köszöni a győriek támogatását, és a közös ellenzéki polgármesterjelöltet támogatni fogja.

 

Az Azonnali mindeközben úgy értesült, hogy a helyi pártpolitikusok fejében – Glázer visszalépési szándékának kiderülése után – a napokban

 

a szocialista önkormányzati képviselő, Pollreisz Balázs neve is felemerült polgármesterjelöltként, de a hírek szerint egyelőre ő sem vállalta a dolgot.

 

A 24.hu arról ír, hogy a Momentum most civil jelöltekkel tárgyal, de az sem kizárt, hogy végül a Momentumnak lesz saját jelöltje.

 

FOTÓ: MTI

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz az utcán?

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás