+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna & Fekő Ádám
2019. november 27. szerda, 09:23
Az egyikük molinója az 1984-es olimpiával állítja párhuzamba azt, hogy Karácsony Gergelyék feltételeket szabtak a sportesemény megrendezéséhez.

Nagyjából száz ránézésre 12-16 év körüli fiatal vonult ki tüntetni a budapesti Városháza elé, mivel állításuk szerint aggódnak azért, végül megrendezésre kerül-e az atlétikai világbajnokság 2023-ban. A kamaszokat többek közt Veszprémből és Gödöllőről utaztatta fel a klubjuk saját költségen, pártok közeledéséről egyikük sem tud.

 

A diákok tüntetését a fővárosi közgyűlés első ülésére időzítették, a táblákon pedig olyan üzenetek álltak, hogy „Ugye lesz vb-nk és otthonunk?”, de valaki az 1984-es Los Angeles-i olimpiát is felhozta hasonlatnak.

 

 

Az atlétikai világbajnokság kérdése az ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármesterré válása óta foglalkoztatja igazán a közvéleményt: Karácsony egyrészt teljes stadionstopot ígért, amibe nyilván nem férne bele az atlétikai stadion sem, de a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztinával közösen álltak elő feltételeikkel, amik szerint a kormánynak többek közt ötvenmilliárd forintot kéne fizetnie a kerületi alap- és járóbetegellátás fejlesztésére, a stadion pedig egy tömegsport számára nyitott atlétikai centrum is legyen.

 

 

Bár a kormány hivatalosan nem válaszolt, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely kedden már arról beszélt, minden akadály elhárult a világbajnokság megrendezése elől. 

 

FOTÓK: Hutter Marianna / Azonnali

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mind a hat alelnöki helyre
Jakab Péter emberei kerültek.

Emily Ratajkowski nemcsak főállású vágy tárgya, hanem most például hivatalosan is beállt a Bernie-kampányba.

Tisztújítást tartanak 2020 első felében a legtöbb ellenzéki pártban. Tör-e babérokra a DK-ban Dobrev Klára? Várható-e verseny a Momentumban?
Az Azonnali utánajárt.

Egy sokác népdallal mutatjuk meg, mennyire örülünk nektek!

Az UEFA nyilvános adatokból kijött statisztikái 3,3 millió forintról beszélnek ezzel szemben. De kinek van igaza?

A német nemzetiségi listáról bejutott parlamenti képviselő, Ritter Imre mélyen hallgat.

Ez még nem dőlt el, mert attól függ, milyen kimenetellel járnak a most beindult folyamatok. Horváth Csaba Barnabás nézi végig a lehetséges visszatekintéseket.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mit tettek a világ vezetői, hogy megfékezzék a klímaváltozást? Erre keresik a választ a MagNet Közösségi Házban január 24-én pénteken. Filmvetítés után szakértők beszélgetnek!

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás