+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna & Fekő Ádám
2019. november 27. szerda, 09:23
Az egyikük molinója az 1984-es olimpiával állítja párhuzamba azt, hogy Karácsony Gergelyék feltételeket szabtak a sportesemény megrendezéséhez.

Nagyjából száz ránézésre 12-16 év körüli fiatal vonult ki tüntetni a budapesti Városháza elé, mivel állításuk szerint aggódnak azért, végül megrendezésre kerül-e az atlétikai világbajnokság 2023-ban. A kamaszokat többek közt Veszprémből és Gödöllőről utaztatta fel a klubjuk saját költségen, pártok közeledéséről egyikük sem tud.

 

A diákok tüntetését a fővárosi közgyűlés első ülésére időzítették, a táblákon pedig olyan üzenetek álltak, hogy „Ugye lesz vb-nk és otthonunk?”, de valaki az 1984-es Los Angeles-i olimpiát is felhozta hasonlatnak.

 

 

Az atlétikai világbajnokság kérdése az ellenzéki Karácsony Gergely főpolgármesterré válása óta foglalkoztatja igazán a közvéleményt: Karácsony egyrészt teljes stadionstopot ígért, amibe nyilván nem férne bele az atlétikai stadion sem, de a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztinával közösen álltak elő feltételeikkel, amik szerint a kormánynak többek közt ötvenmilliárd forintot kéne fizetnie a kerületi alap- és járóbetegellátás fejlesztésére, a stadion pedig egy tömegsport számára nyitott atlétikai centrum is legyen.

 

 

Bár a kormány hivatalosan nem válaszolt, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely kedden már arról beszélt, minden akadály elhárult a világbajnokság megrendezése elől. 

 

FOTÓK: Hutter Marianna / Azonnali

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Stacy's Mom című alterrock himnusz szerzője, Adam Schlesinger 52 éves volt.

Hatvannal vannak többen, mint tegnap. Egy hetvenéves férfi belehalt a fertőzésbe, a felgyógyultak száma pedig 42-re emelkedett.

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás