+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. november 27. szerda, 19:02
Mutatjuk, milyen hálókocsikat helyez forgalomba 2022-től az osztrák állami vasút!

TÖBB KOMFORT, NAGYOBB PRIVÁTSZFÉRA: EZT ÍGÉRI AZ OSZTRÁK VASÚTTÁRSASÁG A NIGHTJET-VONATOK TERVRAJZAI BEMUTATÁSAKOR. EZEK ITT PÉLDÁUL A LEGOLCSÓBB ALVÁI LEHETŐSÉGET JELENTŐ ALVÓKAPSZULÁK A KÉPEN. A SZOLGÁLTATÁSNAK RÉSZE AZ INGYENES WIFI ÉS A RAILJETEN MÁR MEGSZOKOTT FEDÉLZETI INFORMÁCIÓS-SZÓRAKOZTATÓ RENDSZER. A KAPSZULÁK MELLETTI TÁROLÓK A CSOMAGOKNAK VANNAK.

 

AKI A KÖRNYEZETKÁROSÍTÓ REPÜLÉS HELYETT EGYEDÜL UTAZIK AZ ÉJSZAKAI VONATON, AZ LEZÁRHATJA MAGÁNAK A KAPSZULÁT, AKI VISZONT MONDJUK GYEREKKEL, EGYBE IS NYITHATJA A SAJÁTJÁT A MELLETTE LÉVŐVEL. LESZ VEZETÉKNÉLKÜLI TÖLTŐ, KONNEKTOR, FELNYITHATÓ, VISSZACSUKHATÓ ASZTAL, TÜKÖR, RUHAFOGAS ÉS OLVASÓLÁMPA IS.

 

EGY KATEGÓRIÁVAL FELJEBB, LÉNYEGÉBEN A KLASSZIKUS NÉGYÁGYAST LÁTJUK. A SZOLGÁLTATÁSOK UGYANAZOK, MINT ELŐBB, CSAK SOKKAL TÖBB A HELY.

 

EZ EGY KISEBB LAKOSZTÁLY A VONATON, A DELUXE-RÉSZLEGEN MÉG KÜLÖN MOSDÓ ÉS ZUHANYZÓ IS JÁR A KÉTSZEMÉLYES KABIN MELLÉ. AZ ÖBB KÜLÖN FELHÍVJA A FIGYELMET ARRA, HOGY A KABINOKAT AZ UTASOKKAL EGYÜTT ALAKÍTOTTÁK KI: A BÉCSI FŐPÁLYAUDVARON 2016 TELÉN SZÁZAK PRÓBÁLTÁK KI AZ AKKORI ÖTLETEKET ÉS ADTAK VISSZAJELZÉST A NEMCSAK AUSZTRIÁBAN, DE MÁR NÉMETORSZÁGBAN IS EGYRE TÖBB ÉJSZAKAI VONATOT KÖZLEKEDTETŐ OSZTRÁK ÁLLAMI VÁLLALATNAK.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

Zoran Zaev egy beszélgetésrészlet alapján úgy tűnik, többre tartja magát, mint nyolcmillió euró, ráadásul a saját pártját is ő finanszírozza.

Andrzej Dudának nagyon nem tetszett egy lengyel bulvárlap róla szóló cikke, most a német nagykövettől követelik a kiadóvállalat megregulázását.

Legalábbis miután az ügyből felháborodás lett, állítják: a bizottsági elnök csak személyes minőségében akarta megtolni a HDZ kampányát.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás