Kit látnának szívesen a győriek Borkai Zsolt helyén?

2019.11.08. 08:27

Borkai Zsolt lemondásával új polgármestert kell majd választani a győrieknek. Milyen problémákat kéne a leendő polgármesternek megoldania, mit gondolnak a helyiek egy lehetséges előválasztásról, és egyáltalán sajnálják-e Borkai távozását? Erről kérdeztük Győrben az utca emberét.

Szerdán jelentette be Borkai Zsolt, hogy péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri posztjáról, így a Fidesz után a városvezetést is elhagyja a szexbotrányba immáron hivatalosan is belebukó politikus. 

Hiába nyerte meg az október 13-i választást a korábbi olimpikon, aki 2006 óta vezette Győr városát, már a választás napján látszódott, hogy a győriek jó része megvonta tőle a bizalmat: idén 16 százalékponttal kevesebbet kapott, mint 2014-ben, és nem sokon múlt az ellenzék sikere sem. Az ellenzék szerint 

Borkai lemondása önmagában nem elegendő, vele együtt a közgyűlésnek is mennie kéne.

Borkai lemondása ennek ellenére meglepetésként érhette az embereket, hiszen egy héttel ezelőtt még azt mondta, ki fogja tölteni a mandátumát. Ezért megkérdeztük a győri embereket, hogy ők mit gondolnak a lemondás körülményeiről, és kit látnának szívesen Borkai helyett a polgármesteri székben. (A lehetséges jelölteket itt szedtük össze.)

Van, aki szerint a hamarosan expolgármesterré váló Borkainak magától jutott eszébe lemondani, de volt olyan is, aki szerint a családját ért fenyegetések hatására döntött így az olimpikon. Egyesek szerint éppen ideje volt lemondania a polgármesternek, más győriek viszont továbbra is az „aljas rágalmak” áldozatául esett polgármestert tartják a legalkalmasabb jelöltnek.

De van-e egyáltalán olyan ember, akit el tudnának képzelni a győriek Borkai helyén? Vagy igazából teljesen mindegy, mert bárki kerül oda, az úgyis lopni, csalni, hazudni és kurvázni fog?

Támogatnának-e a helyiek egy előválasztást, vagy azt csak egy olyan hóbortnak tartják, amivel meg lehet vezetni a népet? És mi a város legnagyobb problémája, amit az új polgármesternek meg kéne oldania? Az alábbi videónkból kiderül.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől
Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek