Csak két polgármestere lett a Mi Hazánknak

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.14. 17:33

Novák Előd viszont kompenzációs listáról bejutott az újbudai képviselőtestületbe.

Csak két polgármestere lett a Mi Hazánknak

Ugyan eredetileg 37 helyen indított volna polgármesterjelöltet a Mi Hazánk, végül mindössze két jelöltjük győzött. Eleve csak 34 jelöltjüknek sikerült a rajtvonalhoz állnia, ugyanis két jelöltjük nyilvántartásba vételét elutasították – a pécsi Sándor Zoltán az Azonnalinak be is számolt róla, hogy nem tudott ötszáz támogató aláírást összegyűjteni –, míg további kettő jelölt kiesett – derül ki az Azonnali összesítéséből.

Így csak a pártelnöknek, Toroczkai Lászlónak sikerült megtartania Ásotthalmot, míg Dócs Dávid alelnök is Cserháthaláp polgármestere maradt.

Ami a nagyobb településeket illeti, a mi hazánkos polgármesterjelölt Tatabányán 4,42 százalékot, Szolnokon 4,16 százalékot, Várpalotán 8,86 százalékot, Vácott 2,86 százalékot, Makón 4,85 százalékot, míg Salgótarjánban 1,97 százalékot ért el.

Budapesten csak három kerületben indított polgármesterjelöltet a szélsőjobbos párt. Zuglóban Czeglédi János – aki még korábban, jobbikosként a helyi testület képviselője volt – 1,79 százalékot ért el, Újpesten Pajor Tibor 2,23 százalékot kapott. Budán egyedül a tizenegyedik kerületben indítottak polgármesterjelöltet Kubínyi Tamás személyében, ám ő is csak 1,84 százalékot ért el. Viszont a párt alelnöke,

Novák Előd hétfőn büszkén jelentette be: kompenzációs listán bejutott Újbuda képviselőtestületébe.

Hozzátette: a mostani választáson tizenkét megyei listán tudták megméretni magukat, és a megyék felében átlépték az ötszázalékos küszöböt. Novák korábban arról beszélt az Azonnalinak, szűkös anyagi és véges emberi lehetőségeik miatt alaposan meg kell fontolják, hol van egyáltalán értelme indulniuk az őszi választáson.

A párt összesen 134 ezer szavazatot kapott a mostani szavazáson, ez valamennyivel több, mint amennyit májusban az EP-választáson kaptak, akkor ugyanis még csak 114 ezren voksoltak rájuk. 

FOTÓ: Mi Hazánk / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek