+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. október 14. hétfő, 17:33
Novák Előd viszont kompenzációs listáról bejutott az újbudai képviselőtestületbe.

Ugyan eredetileg 37 helyen indított volna polgármesterjelöltet a Mi Hazánk, végül mindössze két jelöltjük győzött. Eleve csak 34 jelöltjüknek sikerült a rajtvonalhoz állnia, ugyanis két jelöltjük nyilvántartásba vételét elutasították – a pécsi Sándor Zoltán az Azonnalinak be is számolt róla, hogy nem tudott ötszáz támogató aláírást összegyűjteni –, míg további kettő jelölt kiesett – derül ki az Azonnali összesítéséből.

 

Így csak a pártelnöknek, Toroczkai Lászlónak sikerült megtartania Ásotthalmot, míg Dócs Dávid alelnök is Cserháthaláp polgármestere maradt.

 

Ami a nagyobb településeket illeti, a mi hazánkos polgármesterjelölt Tatabányán 4,42 százalékot, Szolnokon 4,16 százalékot, Várpalotán 8,86 százalékot, Vácott 2,86 százalékot, Makón 4,85 százalékot, míg Salgótarjánban 1,97 százalékot ért el.

 

Budapesten csak három kerületben indított polgármesterjelöltet a szélsőjobbos párt. Zuglóban Czeglédi János – aki még korábban, jobbikosként a helyi testület képviselője volt – 1,79 százalékot ért el, Újpesten Pajor Tibor 2,23 százalékot kapott. Budán egyedül a tizenegyedik kerületben indítottak polgármesterjelöltet Kubínyi Tamás személyében, ám ő is csak 1,84 százalékot ért el. Viszont a párt alelnöke,

 

Novák Előd hétfőn büszkén jelentette be: kompenzációs listán bejutott Újbuda képviselőtestületébe.

 

Hozzátette: a mostani választáson tizenkét megyei listán tudták megméretni magukat, és a megyék felében átlépték az ötszázalékos küszöböt. Novák korábban arról beszélt az Azonnalinak, szűkös anyagi és véges emberi lehetőségeik miatt alaposan meg kell fontolják, hol van egyáltalán értelme indulniuk az őszi választáson.

 

A párt összesen 134 ezer szavazatot kapott a mostani szavazáson, ez valamennyivel több, mint amennyit májusban az EP-választáson kaptak, akkor ugyanis még csak 114 ezren voksoltak rájuk. 

 

FOTÓ: Mi Hazánk / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Varsó kötelező érvényű értelmezést kér az EU-s pénzek védelmét szolgáló jogállamisági mechanizmusról.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás