Eldőlt: nem indít főpolgármester-jelöltet a Mi Hazánk

Szerző: Hutter Marianna
2019.08.27. 17:24

Novák Előd, a párt alelnöke azt se árulja el szavazóinak, kire szavazzanak saját jelölt hiányában.

Eldőlt: nem indít főpolgármester-jelöltet a Mi Hazánk

Ugyan fontolgatták, de végül nem állít főpolgármester-jelöltet a Mi  Hazánk – tudta meg az Azonnali. Novák Előd, a párt alelnöke ezt azzal 
magyarázta nekünk, hogy

szűkös anyagi és véges emberi lehetőségeik miatt alaposan meg kell fontolják, hol van egyáltalán értelme indulniuk az őszi választáson.

Novák szerint igyekeznek reálisan, nem elbizakodottan értékelni helyzetüket, így bizonyult az idei önkormányzati választáson még korainak a saját főpolgármester-jelölt állítása.

„Budapest a legnehezebb terep a Mi Hazánk Mozgalomnak, így csak néhány polgármesterjelöltet fogunk indítani a fővárosban” – mondta. Például Budán egyedül a 11. kerületben tudnak polgármesterjelöltet állítani Kubinyi Tamás személyében, akit a MIÉP-pel és az FKgP-vel közösen indítanak, és fő kampánytémájuk a parkolási maffia lesz.

Azzal kapcsolatban, hogy egykori pártjuk, a Jobbik is állított jelöltet korábban a budapesti önkormányzati választáson, azt mondta: a Mi Hazánk egy egyéves párt, ezért a feladat most meghaladja a képességeit. „Próbáljuk az erőinket nem szétaprózni, hanem racionálisan beosztani” – mondta.

A kérdésre, hogy a párt mit ajánlana a szimpatizánsainak, kire szavazzanak a mostani főpolgármester-jelöltek közül, azt mondta:

„mindenki tegyen belátása szerint, ebben most nem kívánunk állást foglalni, másra fókuszálunk”.

A felvetésre pedig, hogy miután a párt mind Orbán Viktort, mind pedig Gyurcsány Ferencet elutasítja, akár csak Puzsér Róbert független polgármester-jelölt, róla hogyan vélekednek, úgy reagált: nem menne ebbe bele. Ehhez hasonlóan Novák azt sem kívánta elárulni, ő maga kire fog szavazni a főpolgármester-választáson, vagy egyáltalán fog-e.

Hogy egyébként országszerte hány jelöltet állítanak az önkormányzati választáson, a Mi Hazánk politikusa pontos számot nem tudott mondani,  „most azon dolgozunk alulról építkezve megfeszített erővel, hogy minél több legyen”.

A párt egyébként az EP-választáson ugyan országosan 3,29 százalékot ért el, Budapesten gyengébben szerepelt, ott csak 2,32 százalékot, ami kevesebb, mint tizenhatezer szavazatot jelent.

A fővárosban egyébként jelenleg nyolc főpolgármester-jelölt gyűjt aláírást: Tarlós István jelenlegi, kormánypártok által támogatott főpolgármester, az ellenzéki pártok jelöltje, Karácsony Gergely, a független Puzsér Róbert, Thürmer Gyula a Munkáspárttól, Berki Krisztián celeb, illetve további három civil személy.

FOTÓ: Mi Hazánk / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek