Győri ellenzéki polgármesterjelölt: Borkai korrekt, tisztességes partner volt

2019.10.08. 12:41

Mit szól a győri DK-s polgármesterjelölt, hogy kihátráltak mögüle a helyi jobbikosok, és van-e válasza azon vádakra, hogy a DK áll a Borkai Zsoltról kiszivárgott szexvideó mögött? Miniinterjú Glázer Tímeával.

Győri ellenzéki polgármesterjelölt: Borkai korrekt, tisztességes partner volt

Mikor beszélt utoljára Fodor Rolanddal, a győri ellenzéki összefogásból ma reggel kiugrott jobbikossal?

Tegnap, hétfőn. Mondta, hogy jön a közös sajtótájékoztatónkra.

Végig ott volt egyébként a kampány során a megbeszéléseiken?

Ott, igen, persze volt, amin hiányzott, de hiányoztak néha mások is. Kirakták a plakátokat, a sajtótájékoztatókon, amiken kellett, részt vett.

Mennyire kampányolt erősen a Jobbik Győrben? Amennyire látni lehetett, kevéssé.

Nem voltam ott minden nap a jelöltjeikkel, ezért ezt nem tudom megmondani.

Négy körzetet vittek el a jobbikosok az összefogástól, ez mekkora veszteség önöknek?

Meglepett ez minket reggel, és rögtön elkezdtünk gondolkodni a megoldáson. Meg is találtuk.

És mi a megoldás?

Erről a későbbiekben szeretnék csak beszélni.

Az ellenzéki kompenzációs listán a kiugrott jobbikos Fodor Roland a második, ám ahhoz, hogy lekerüljön róla, neki magának kellene lemondani.

Így van, és ezt szeretnénk is, hogy megtenné, ha egyszer nem szeretne együttdolgozni ezzel a társasággal. Arra kérem Fodor Rolandot a többiek nevében is, hogy mondjon le a listás helyéről!

A győri Jobbik Facebook-posztjában szó van arról is, hogy a Demokratikus Koalíció áll a Borkai-ügyet kirobbantó névtelen blog mögött. Van ebben igazság?

A DK-nak sem az országos vezetői, sem a tagjai nem voltak jelen azon a hajón, tehát belső körökből felvételről van szó. Ez is bizonyítja, hogy nem mi szervezzük ezt. Másrészt én szeretném elmondani, hogy

nekem a polgármester nem az ellenségem, hanem az ellenfelem. Akárhány alkalommal kerestem őt a választókörzetekkel kapcsolatos választói panaszokkal vagy kérdésekkel, mindig tisztességesen és korrektül segítette a munkámat.

Több ilyen ügyet is át tudtunk vinni a közgyűlésen: a győrszentiváni Nagyhegy lebetonozását, a Tölgyes utca világítását. Ő ebben korrekt volt, partner volt, tisztességes volt.

A győri ellenzék miért csak napokkal a botrány kirobbanása után reagált a Borkai-ügyre?

Az első napok megleptek bennünket. Nőként és anyaként nekem ebben nehéz megszólalnom, hiába vagyok polgármesterjelölt. Győrnek tisztességes városvezetésre van szüksége, a hűségre és a családi szeretetre. Az eddig megjelent videók, úgy gondolom, a polgármester magánéletéhez tartoznak. Addig, amíg a korrupciós dolgok ki nem derülnek, a politikának nincs dolga vele. A többit eldönti a családja és a választópolgárok.

A szivárogtató által belengetett korrupciós történetekről van esetleg valami információjuk?

A földmutyiról mi is tájékoztattuk a sajtót évekkel ezelőtt. Hogy még mi derül ki, nem tudom megmondani.

Ha már szóba került a győri ellenzék reakciója: a győri Momentum sokkal keményebb közleményt adott ki, mint a többi párt, ők egyenesen visszalépésre szólították fel Borkai Zsoltot, míg önök csak magyarázatot követeltek...

... az egy kicsit gyorsabban kiadott közlemény volt.

Egyetértettek vele?

Nagyjából igen. Csak szeretnénk egységet tartani, és közösen kiállni a sajtó elé.

A jobbikos Fodor Roland azt javasolta a győrieknek, hogy a civilekre szavazzanak, azt azonban nem pontosította, hogy mely civilekre, hiszen két magát civilnek nevező polgármesterjelölt és lista is van Győrben, az egyik volt jobbikosokból áll. Lehet összejátszás a két csapat között?

Erről Fodor Rolandot kell megkérdezni.

És mit szólnak a győriekhez az egészhez? Nézd meg a videónkat!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek