Borkai-ügy: magyarázatot vár a győri ellenzék, a Momentum visszalépést követel

2019.10.07. 10:12

A Momentum szerint vissza kéne lépnie a prostituálttal lefotózott Borkai Zsoltnak, sőt, egyes fideszes képviselőjelölteknek is. A hivatalos összellenzéki álláspont jóval enyhébb.

Borkai-ügy: magyarázatot vár a győri ellenzék, a Momentum visszalépést követel

Azonnal

vissza kéne lépnie Győr fideszes polgármesterének és polgármesterjelöltjének, Borkai Zsoltnak

– írta az Azonnalinak a Momentum győri szervezetének elnöke és a győri összefogás képviselőjelöltje, Hegedűs Ákos. A győri polgármesterről a hétvége folyamán több olyan fotó és videófelvétel látott napvilágot egy névtelen szerző által írt blogon, amelyen egy jachton szexel egy prostituálttal, miközben kampányának egyik fő eleme az, hogy ő családapa.

A Momentum szerint azoknak a fideszes képviselőknek és jelölteknek is vissza kell lépnie, akik tudtak a hajótúráról. „A választások után az új képviselőtestülettel azonnali vizsgálatot indítunk az ügyben, hogy megtudjuk kik vettek ebben részt, és felelőségre vonjuk őket” – ígérte a képviselőjelölt.

Momentum: a hazugság nem magánügy, Borkainak vissza kell lépnie!

A párt szerint a képek és videók nem számítanak magánügynek, mivel ha egy politikus hazudik, arról mindig joga van tudnia a választóknak.

Borkai Zsolt pedig a Momentum szerint hazudott, amikor tisztes családapaként, keresztény-konzervatív értékeket hirdetve kampányolt.

A párt szerint a visszalépést mind a képek, mind a mellé tálalt, egyelőre bizonyítékok nélküli korrupciós ügy indokolja. „Elfogadhatatlan, hogy a keresztény-konzervatív értékekkel kampányoló polgármester így megszégyeníti a családját, és becsapja a választóit. Ráadásul ha a korrupciós vádaknak van alapja, nem csak a jelöltségtől kell visszalépnie, hanem az ügyészségnek is lépnie kell az ügyben” – áll a Hegedűs által jegyzett levélben, amelynek a végén arra buzdítja a győrieket, hogy szavazzanak az ellenzék közös polgármesterjelöltjére, a DK-s Glázer Tímeára.

Az összellenzéki álláspont messze nem ilyen harcos

Az Azonnalihoz eljuttatott győri összellenzéki közlemény jóval enyhébb: visszalépést nem, mindössze magyarázatot követelnek. Mint írják, „több nap türelmes várakozás után” azt kérik a polgármestertől, hogy

ne bujkáljon a győriek elől, hanem álljon eléjük, és adjon magyarázatot.

„Az embereknek joguk van tudni, hogy a napvilágra került orgiákat a polgármester korrupcióból fedezte-e, és joguk van tudni, hogy ezzel az üggyel a polgármester zsarolhatóvá vált-e. A győri polgárok megérdemlik, hogy egy ilyen súlyos, és a városhoz méltatlan ügyben a polgármester a szemükbe nézzen és elmondja az igazságot” – áll a győri DK, MSZP, Momentum, Jobbik és LMP által közösen jegyzett szövegben.

A civilek nem foglalkoznak az egésszel

A Civilek Győrért nevű egyesület, amely szintén indul a választáson, az Azonnali érdeklődésére azt írta:

Győrhöz és a győriekhez méltatlannak tartják, hogy egy önkormányzati választási kampány erről szóljon, ezért nem foglalkoznak Borkai szexbotrányával.

Ők programközpontú kampányt folytatnak, és távol tartják magukat az ilyen mocskolódástól.

„Mindenki számára világos kell legyen, hogy míg a pártpolitikusok csak ennyit tudnak felmutatni, mi, civilek, valódi alternatívát nyújtunk a győrieknek” – írta Kovács László polgármesterjelölt, aki azon kérdésünkre, hogy szerinte a Borkairól közzétett felvételek a nyilvánosságra tartoznak-e, egyértelmű nemmel válaszolt.

FOTÓ: Borkai Zsolt a családjával pózol Ákos-koncerten, miután kikerült róla az internetre a szexfotó. Forrás: Borkai Zsolt / Facebook

Olvasnál még a Borkai-ügyről? Itt írtuk le, miről is van szó, itt kielemeztük, hogy miért profi a lejárató kampány, itt pedig azt, hogy miért fáj ez nagyon a keresztény értékekkel kampányoló Fidesznek. Itt pedig kielemeztük Borkai beismerő videóját!

.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek