A német fiatalokat a klímaváltozás aggasztja leginkább

Szerző: Pintér Bence
2019.08.16. 19:46

A német környezetvédelmi minisztérium felmérése szerint a 14-22 év közöttiek szerint fontosabb a klímavédelem, mint a társadalmi igazságosság.

A német fiatalokat a klímaváltozás aggasztja leginkább

Felmérést végzett a német környezetvédelmi minisztérium a német fiatalok körében: a megkérdezett ezer 14 és 22 év közötti állampolgár szerint

a klímavédelem fontosabb, mint az oktatási rendszer állapota és a társadalmi igazságosság.

A minisztérium és a Politico által ismertetett eredmény szerint a válaszadók 45 százaléka gondolja nagyon fontosnak a klímavédelem kérdését, míg az oktatási rendszer állapota és a társadalmi igazságosság kérdését 39 százalék említette legfőbb prioritásként.

A válaszadók negyede vett már részt a péntekenként szervezett klímatüntetéseken: az ő kilencven százalékuk továbbra is részt venne ezeken, míg azok közül, akik még nem voltak, 50 százalék jelezte, hogy nem zárja ki, hogy elmegy egy ilyen tüntetésre. Az is kiderült, hogy a résztvevőknek csak hat százaléka ment azért tüntetni, hogy kihagyhassa az iskolát.

A fiatalok 61 százaléka szerint az egyének tehetnek a legtöbbet klímaügyben, 50 százalékuk gondolja úgy, hogy az ipari szereplők, és csak 48 százalékuk úgy, hogy a kormány.

Abban azonban a legtöbben egyetértettek, hogy az egyének, az ipari szereplők és a kormány sem tesznek eleget a klímavédelemért.

MONTÁZS: Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek