+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Ugyan eddig a Momentum a jobbikos Bencsik János polgármesterjelöltségét támogatta Pesterzsébeten, úgy döntöttek, mégis a baloldali pártok indulóját támogatják – értesült az Azonnali.

 

A szocialisták pénteken délelőtt küldtek közleményt arról: Balog Róbertet támogatják az ellenzéki pártok. Balog Róbert a FŐTÁV Zrt. egyik vezetőjeként, évtizedes vállalati vezetői tapasztalattal a háta mögött személye garancia Pesterzsébet kiszámítható, emberközpontú, fejlődésre összpontosító jövőjére” – írták. A közleményt az MSZP-n kívül a Párbeszéd, a DK, az LMP és a Momentum jegyezte. Utóbbi párt támogatása pedig már csak azért is számít új fejleménynek, mert a Momentum két hete még azt közölte: a jobbikos Bencsik Jánost szeretné összellenzéki jelöltnek.

 

A Jobbik még nem tekinti lezártnak az ügyet

 

Az Azonnali kereste az ügyben Bencsik Jánost, aki egyben a budapesti Jobbik elnöke is. A politikust meglepte az ellenzéki pártok bejelentésének híre, az Azonnalitól értesült róla.

 

„Ez nekem teljesen új információ. Én a Jobbik-Momentum közös polgármesterjelöltjének tekintettem magam eddig a percig” – mondta.

 

Arról beszélt, a Jobbik és az ellenzéki pártok eddig közösen egyeztettek, és a pártnak senki nem szólt, hogy ezek véget értek volna. „Se felém, sem a Jobbik irányába hivatalos megkeresés vagy értesítés nem érkezett arról, hogy a többi ellenzéki párt lezártnak tekinti az egyeztetéseket. Ebből a szempontból különösen meglepő a Momentum álláspontja, hiszen eddig az én támogatásomat fejezték ki hivatalosan.”

 

Bencsik kérdésünkre elmondta: jelenleg még nem tekintik lezártnak az ügyet, még egyeztetni fognak, vagyis az is elképzelhető, hogy végül visszalép Balog javára, de az is, hogy végül mindenképp elindul.

 

Kommunikációs félreértés volt

 

„Meg vagyok lepve, hogy meg vannak lepve”

 

– nyilatkozta Hajnal Miklós, a Momentum országos elnökségének tagja. Elmondta, információja szerint a momentumos Bedő Dávid egyeztetett az illetékes jobbikos tárgyalópartnerrel a héten a kérdésről. És hogy a Momentum miért változtatott az álláspontján? A Bencsiket támogató bejelentésük után a helyi szervezetükkel is egyeztettek a kérdésben, és a többi párttal is, és úgy látták, hogy az ő preferenciájuk Balog Róbert jelöltsége volt, ezért döntöttek úgy, hogy változtatnak a korábbi álláspontjukon.

 

Az Azonnali az ügyben kereste Bedő Dávidot is, aki arról beszélt: Pesterzsébet kapcsán volt egy kommunikációs félreértés, ami nem világos számára, hogyan következett be, de meg fogják beszélni az ügyet a Jobbikkal. Akárcsak Hajnal Miklós, úgy Bedő Dávid is arról beszélt: Balog és Bencsik közül a jobbikos jelöltet látták alkalmasnak, de aztán a helyi egyeztetéseken az ellenzéki pártok és a helyi Momentum is másként látta a kérdést.

 

Úgy veszik, elfogadták a javaslatukat

 

Az Azonnalinak egy jobbikos forrás arról beszélt: ugyan csütörtökön tettek egy javaslatot Pesterzsébet kapcsán arról, milyen feltételekkel mondanának le a polgármesterjelöltségről, de erre nem kaptak visszajelzést az ellenzéki pártoktól. Így bár a Balog Róbert támogatását bejelentő közleményről nem tudtak, meglepődtek rajta, de ők ezt a maguk részéről úgy értelmezik, hogy ezzel az ellenzéki pártok elfogadták a javaslatukat.

 

Pesterzsébeten egyébként eredetileg az ellenzéki pártok a Jobbik kivételével Szabados Ákos jelenleg független, korábban szocialista polgármestert indították volna, ám őt végül a Fidesz-KDNP fogja támogatni.

 

FOTÓ: Bencsik János / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német nemzetiségi listáról bejutott parlamenti képviselő, Ritter Imre mélyen hallgat.

Olga Ljubimova óriási aranyköpéseket felejtett a régi blogján: baromira nem értem a művészfilmeket, nem akarom megnézni a Mona Lisát, a British Museum időpazarlás volt, a Louvre-ba soha nem is mennék.

További gesztusokat tenne a spanyol kormány a katalánok felé. Nem véletlenül, hiszen tőlük függ a parlamenti többség.

A hétvégi olasz tartományi választások majd megmutatják: újjáépülés, vagy végleges leépülés következik-e.

Csalódott-e az MSZP-s Pollreisz Balázs győri polgármesterjelölt, hogy egy volt párttársa nyíltan a fideszes jelölt mellé állt? Válaszolt az Azonnalinak!

Az európai labdarúgó bajnokságok első osztályainak bevételi listáján Magyarország befért a legjobb húszba, a bevételi források eloszlásában Kazahsztánhoz hasonlítunk.

Kiszivárgott a bölcsek jelentése, eszerint a Fidesz maradhatna a Néppártban, de amíg nem viselkedik jól nyilvánosan, felfüggesztve marad.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mit tettek a világ vezetői, hogy megfékezzék a klímaváltozást? Erre keresik a választ a MagNet Közösségi Házban január 24-én pénteken. Filmvetítés után szakértők beszélgetnek!

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás