+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 24. szerda, 14:05
A Jobbik a héten dönt arról, mi legyen Bencsik János jelöltségével, de az Azonnali úgy tudja, helyben megállapodtak az ellenzéki pártok, így a baloldali Balog Róbert fog indulni egyedül a Fidesz-KDNP támogatta Szabados Ákos ellen.

Úgy tűnik, mégis csak egy ellenzéki jelölt fog indulni Pesterzsébeten a polgármesterségért, mégpedig a baloldali pártok favoritja, Balog Róbert. Ugyanis az Azonnali információi szerint a másik jelölt,

 

a jobbikos Bencsik János visszalépést tervez, miután sikerült helyben megállapodniuk a többi ellenzéki párttal.

 

Múlt pénteken számolt be róla az Azonnali: ugyan korábban a Momentum a jobbikos Bencsik János polgármesterjelöltségét támogatta Pesterzsébeten, úgy döntöttek, végül mégis a baloldali pártok indulója, Balog Róbert mögé álltak be. Erről a szocialisták küldtek egy összpárti közleményt, melyet a Momentum mellett a Párbeszéd, a DK és az LMP jegyzett.

 

Az erről szóló hírt Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke az Azonnalitól tudta meg, és meg is lepte, ugyanis ő a közlemény megjelenéséig a két párt közös jelöltjének tekintette magát. Bencsik meglepődésén pedig a Momentum lepődött meg, vagyis kommunikációs félreértés történt a pártok között.

 

Az Azonnali kereste az ügyben Bencsik Jánost, hogy megerősítse visszalépését. A politikus válaszában nem cáfolta, hogy erre készülne, és mindössze ennyit írt:

 

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk az ellenzéki győzelem iránt, a Jobbik szerepéről ebben a hét végéig döntést fogunk hozni.”

 

Pesterzsébeten egyébként az a pikáns helyzet állt elő, hogy eredetileg az ellenzéki pártok a Jobbik kivételével Szabados Ákos jelenleg független, korábban szocialista polgármestert akarták elindítani, ám őt végül a Fidesz-KDNP fogja támogatni.

 

FOTÓ: Bencsik János / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A polgármestereknek megengedik azt is, hogy húsvét idejére speciális szigorító intézkedéseket hozhassanak a településükre nézve.

Összefoglaltuk a lényeget az operatív törzs csütörtöki tájékoztatójáról!

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője odaszólt az egymással csetepatézó Kínának és az Egyesült Államoknak.

A többségében idős elhunytak mellett egy 48 éves áldozata is lett csütörtök reggelre a járványnak.

A szolidaritási alapból részesülhet Azerbajdzsán, Belarusz, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna is, igaz, inkább politikai gesztus ez, mintsem óriási segítség.

A demokratikus szocialista Bernie Sanders szerdán bejelentette, felfüggeszti kampányát és kiszáll a 2020-as demokrata előválasztási versenyből. Vagyis Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje.

A rendőrség statisztikái alapján az illegális határátlépésre készülők elég fegyelmezettek a járvány miatti válsághelyzet óta.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás