Várhatóan visszalép a jobbikos Bencsik János Pesterzsébeten

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.24. 14:05

A Jobbik a héten dönt arról, mi legyen Bencsik János jelöltségével, de az Azonnali úgy tudja, helyben megállapodtak az ellenzéki pártok, így a baloldali Balog Róbert fog indulni egyedül a Fidesz-KDNP támogatta Szabados Ákos ellen.

Várhatóan visszalép a jobbikos Bencsik János Pesterzsébeten

Úgy tűnik, mégis csak egy ellenzéki jelölt fog indulni Pesterzsébeten a polgármesterségért, mégpedig a baloldali pártok favoritja, Balog Róbert. Ugyanis az Azonnali információi szerint a másik jelölt,

a jobbikos Bencsik János visszalépést tervez, miután sikerült helyben megállapodniuk a többi ellenzéki párttal.

Múlt pénteken számolt be róla az Azonnali: ugyan korábban a Momentum a jobbikos Bencsik János polgármesterjelöltségét támogatta Pesterzsébeten, úgy döntöttek, végül mégis a baloldali pártok indulója, Balog Róbert mögé álltak be. Erről a szocialisták küldtek egy összpárti közleményt, melyet a Momentum mellett a Párbeszéd, a DK és az LMP jegyzett.

Az erről szóló hírt Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke az Azonnalitól tudta meg, és meg is lepte, ugyanis ő a közlemény megjelenéséig a két párt közös jelöltjének tekintette magát. Bencsik meglepődésén pedig a Momentum lepődött meg, vagyis kommunikációs félreértés történt a pártok között.

Az Azonnali kereste az ügyben Bencsik Jánost, hogy megerősítse visszalépését. A politikus válaszában nem cáfolta, hogy erre készülne, és mindössze ennyit írt:

„Továbbra is elkötelezettek vagyunk az ellenzéki győzelem iránt, a Jobbik szerepéről ebben a hét végéig döntést fogunk hozni.”

Pesterzsébeten egyébként az a pikáns helyzet állt elő, hogy eredetileg az ellenzéki pártok a Jobbik kivételével Szabados Ákos jelenleg független, korábban szocialista polgármestert akarták elindítani, ám őt végül a Fidesz-KDNP fogja támogatni.

FOTÓ: Bencsik János / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek