+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. július 5. péntek, 15:48
Fontos, hogy még ezen a száz évvel ezelőtti dolgok felé kapaszkodó Magyarországon is mindenki azt csinálhasson, ami a jelleméből fakad. Akár felvonulásról van szó, akár tévénézésről.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Péntek van, és holnap lesz a Budapest Pride. Egy a sok felvonulás közül, amire egy percig sem jutott eszembe kimenni, és nagyon szeretném, ha senki nem szégyellné magát azért, mert inkább kirándulni vagy moziba ment, esetleg egy délutáni szundikálásra szánta az időt! Ugyanis nem azért kell szégyellni magunkat, ha nem megyünk felvonulni a tűző napon kitenni magunkat a Budaházy György-féle nagypofájú kisebbség hőbörgésének, hanem akkor, ha az év maradék 364 napján egyáltalán meg sem próbálunk olyan világot teremteni, mint amilyenért a Pride szervezői küzdenek.

 

Én azzal teremtek ideális világot, hogy nem érdekel, ha két nő vagy férfi kézenfogva sétál előttem az utcán, nem akad fel a szemem, ha egy frissen megismert ember elmondja, hogy a saját neméhez vonzódik, és úgy általában nem érdekel jobban az LMBTQ-szcéna nemi élete, mint a hagyományőrzőbb rétegeké. 

 

Ez egy olyan világ, ahol jogod van például elmenni felvonulni a Budapest Pride-ra, és jogod van otthon is maradni. Ahol ha akarod, ünnepelheted a halloweent és a mindenszenteket is, és persze ahol nagyjából azzal dugsz, akivel akarsz.

 

Azt igazán nem lehet mondani, hogy Magyarország az elmúlt években ehhez került volna közel, hiszen kormányunk a lehető leglelkesebben szolgálja ki annak a lakosságnak az igényét, akik a saját életük helyett a szomszédét akarják rendbe rakni. Ez a kormány el se határolódott tőle, hogy egyik tagja az egész felvonulás betiltását követelte, de persze annyira nem is meglepő annak fényében, hogy a hírek szerint a miniszterelnökünk épp arra készül, hogy végképp ellehetetlenítse az azonos nemű párok általi örökbefogadást.

 

A helyzet persze azért érdekes, mert amúgy objektíven nézve egy nyilvánosan viselt férfitanga semmivel sem provokatívabb, mint a turulos ősharcos-bolt kínálata az ellentüntetők számára, de akár még arra is fogadást mernék kötni, hogy a Pride-on több rendesen feltöltözött embert láthatnék, mint egy Békemeneten.

 

De hát mindenkinek joga van úgy felöltözni, ahogy szeretne.

 

Szóval én azért nem megyek ki, mert nem szeretek felvonulni, és mivel ezzel az attitűddel pont ugyanúgy nem sértek senkit, mintha a saját nememhez vonzódnék, nőnek érezném magam, a horgászatra, origamira vagy hurkatöltésre tenném fel az életem, ezért épp úgy nem szégyellem magam, mint ahogy a például a felsorolt rétegeknek sem kell.

 

Egyszerűen csak merek magam lenni, és tök jó, hogy ezt azok is megteszik, akik 2019-ben is elmennek a Pride-ra.

 

Olvasnál még többet Fekő Ádámtól az Azonnalin? Ide kattints!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Gulyás Márton és a Partizán műsora Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás