+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. június 25. kedd, 09:10
A politika mégiscsak egy szakma, indokolta Alföldi Róbert, hogy miért Karácsony Gergely támogatására buzdít a budapesti ellenzéki előválasztáson.

Bajnai Gordon és Hajós András után Alföldi Róbert színész-rendező is bejelentette: Karácsony Gergelyt, Zugló párbeszédes polgármesterét támogatja a budapesti ellenzéki előválasztáson:

 

„Menjünk el előválasztani, és azt az embert válasszuk, akinek valóban van esélye nyerni ősszel az önkormányzati választásokon. És aki mellett még pár hete szinte egységesen ott állt mindenki. Mert a politika mégiscsak egy szakma.”

 

A Facebook-posztban Alföldi odaszúrt egyet a DK-nak is: „Lehet, hogy ugyanúgy szeretnénk a változást, de mégis fontosabbak lesznek a saját kis szemétdombjaink és saját kis pártérdekeink.”

 

 

Az előválasztás június 26. szerda délig tart, a hétfő esti számok szerint 48 ezren vettek eddig részt rajta, a pártok által elismert érvényességhez ötvenezer szavazó kell. Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd által támogatott jelölt) mellett a momentumos Kerpel-Fronius Gáborra és a DK által támogatott Kálmán Olgára lehet szavazni – aki megnyeri, az lesz a pártok ígérete szerint az ellenzék közös budapesti főpolgármester-jelöltje ősszel.

 

Az előválasztás győztesének Fidesz által támogatott ellenfele, Tarlós István főpolgármester szerdán egy Magyar Nemzetben megjelent nyílt levéllel cáfolta meg, hogy komolytalannak tartja az ellenzéki előválasztást. Közölte, hogy ő az ellenzéki vádakkal ellentétben az eddigi pályafutása alatt senkitől sem kapott utasításokat, és nem igaz, hogy függene Orbántól, szerinte ő sokkal önállóbb, mint Kálmán Olga vagy éppen Karácsony Gergely, akik mögött Gyurcsány Ferenc árnyékát látja a politikus. „Októberben rólam fognak szavazni, nem a miniszterelnök úrról. Engem kell legyőzniük. Arról pedig nem érdemes vitába bocsátkozni, hogy Kálmán vagy Karácsony majd bemászik a karmelitába, és delejezi Orbán Viktort” – írta Tarlós.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az Azonnali úgy tudja: a Márki-Zay Péter mozgalmát erősítő Lukácsi Katalin még csak egyéni választókerületben sem fog indulni Szolnokon.

Egy új felmérés szerint az Egyesült Királyságban élő kelet-európai származású diákok többsége bizonytalanságot érez a brexit miatt.

Aki „vitathatatlan” bizonyítékkal áll elő arról, hogy Bielefeld nem létezik, megkapja a pénzt.

2020-tól kezdve három éven át segítenék Marokkót, Etiópiát és Malit, hogy helyi fejlesztésekkel előzzék meg a migrációt.

Csomagolásmentes sarok, kevesebb műanyagszemét, több friss termék, szép célok, de vajon megvalósíthatóak?

A hét kérdése

Egy 34 millió forintos adakozás még bőven nem elég, de nekünk van pár ötletünk arra, hogy mivel lágyíthatná meg Tiborcz szeretett nemzetünk szívét!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás