Előválasztás: Alföldi Róbert kiállt Karácsony Gergely mellett

Szerző: Bukovics Martin
2019.06.25. 09:10

A politika mégiscsak egy szakma, indokolta Alföldi Róbert, hogy miért Karácsony Gergely támogatására buzdít a budapesti ellenzéki előválasztáson.

Előválasztás: Alföldi Róbert kiállt Karácsony Gergely mellett

Bajnai Gordon és Hajós András után Alföldi Róbert színész-rendező is bejelentette: Karácsony Gergelyt, Zugló párbeszédes polgármesterét támogatja a budapesti ellenzéki előválasztáson:

„Menjünk el előválasztani, és azt az embert válasszuk, akinek valóban van esélye nyerni ősszel az önkormányzati választásokon. És aki mellett még pár hete szinte egységesen ott állt mindenki. Mert a politika mégiscsak egy szakma.”

A Facebook-posztban Alföldi odaszúrt egyet a DK-nak is: „Lehet, hogy ugyanúgy szeretnénk a változást, de mégis fontosabbak lesznek a saját kis szemétdombjaink és saját kis pártérdekeink.”

Az előválasztás június 26. szerda délig tart, a hétfő esti számok szerint 48 ezren vettek eddig részt rajta, a pártok által elismert érvényességhez ötvenezer szavazó kell. Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd által támogatott jelölt) mellett a momentumos Kerpel-Fronius Gáborra és a DK által támogatott Kálmán Olgára lehet szavazni – aki megnyeri, az lesz a pártok ígérete szerint az ellenzék közös budapesti főpolgármester-jelöltje ősszel.

Az előválasztás győztesének Fidesz által támogatott ellenfele, Tarlós István főpolgármester szerdán egy Magyar Nemzetben megjelent nyílt levéllel cáfolta meg, hogy komolytalannak tartja az ellenzéki előválasztást. Közölte, hogy ő az ellenzéki vádakkal ellentétben az eddigi pályafutása alatt senkitől sem kapott utasításokat, és nem igaz, hogy függene Orbántól, szerinte ő sokkal önállóbb, mint Kálmán Olga vagy éppen Karácsony Gergely, akik mögött Gyurcsány Ferenc árnyékát látja a politikus. „Októberben rólam fognak szavazni, nem a miniszterelnök úrról. Engem kell legyőzniük. Arról pedig nem érdemes vitába bocsátkozni, hogy Kálmán vagy Karácsony majd bemászik a karmelitába, és delejezi Orbán Viktort” – írta Tarlós.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek