+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. június 14. péntek, 08:33
Azok is komoly pénzbüntetésre számíthatnak Japánban, akik veszélyes trükköket mutatnak be a drónjukkal.

Egy év börtönbüntetéssel vagy akár 300 ezer jenes pénzbírsággal is szankcionálhatják azokat Japánban, akik részegen drónoznak – írja az AFP. A pénzbüntetés a 200 grammnál nehezebb drónokra vonatkozik, és átszámolva 760 ezer forintnyi összegnek felel meg.

 

Úgy gondoljuk, alkoholfogyasztás után drónt vezetni pont olyan komoly dolog, mint az ittas vezetés

 

– nyilatkozta a japán közlekedési miniszter az AFP-nek.

 

A drónokra vonatkozó szigoróbb szabályozást csütörtökön fogadta el a japán parlament, és büntetné azt is, ha valaki veszélyes trükköket csinál velük. Utóbbi miatt akár 500 ezer jenes (vagyis közel 1,3 millió forintnyi ) pénzbüntetés is kiszabható lesz.

 

A mostani szigorítás nem előzmény nélküli: a múlt hónapban a 2020-as tokiói olimpia helyszínei, illetve az amerikai katonai létesítmények feletti drónhasználatot tiltották be Japánban.

 

A drónok kérdése az Európai Unióban is aktuális téma, ugyanis elképzelhető, hogy hamarosan mesterséges intelligencia vezényelte drónrajok járőrözhetnek az európai határokon.

 

FOTÓ: Jacopo Werther / Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

Mit szólnak a szex- és korrupciós botrányba keveredett győri polgármester újrázáshoz a győriek? Lecserélnék más fideszesre? Videó!

Az Extinction Rebellion-aktivisták forgalmas csomópontokat foglaltak el a klímaváltozás elleni harc jegyében, a tömegközlekedést
is lebénítva ezzel.

A kormányközeli Magyar Nemzet szerint a vasárnap újraválasztott győri polgármester kedden kiléphet a Fideszből.

Nem csupán a főpolgármesterséget és a kerületi polgármesteri helyek több, mint hatvan százalékát nyerte meg az ellenzék, még a helyi képviselőtestületekben is masszív többsége van.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A magyar kisebbségek politikai integrációjának lehetőségei és korlátai a két világháború között. Október 15. Izgi lesz!

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás