Akár börtön is járhat annak, aki részegen drónozik Japánban

Szerző: Hutter Marianna
2019.06.14. 08:33

Azok is komoly pénzbüntetésre számíthatnak Japánban, akik veszélyes trükköket mutatnak be a drónjukkal.

Akár börtön is járhat annak, aki részegen drónozik Japánban

Egy év börtönbüntetéssel vagy akár 300 ezer jenes pénzbírsággal is szankcionálhatják azokat Japánban, akik részegen drónoznak – írja az AFP. A pénzbüntetés a 200 grammnál nehezebb drónokra vonatkozik, és átszámolva 760 ezer forintnyi összegnek felel meg.

Úgy gondoljuk, alkoholfogyasztás után drónt vezetni pont olyan komoly dolog, mint az ittas vezetés

– nyilatkozta a japán közlekedési miniszter az AFP-nek.

A drónokra vonatkozó szigoróbb szabályozást csütörtökön fogadta el a japán parlament, és büntetné azt is, ha valaki veszélyes trükköket csinál velük. Utóbbi miatt akár 500 ezer jenes (vagyis közel 1,3 millió forintnyi ) pénzbüntetés is kiszabható lesz.

A mostani szigorítás nem előzmény nélküli: a múlt hónapban a 2020-as tokiói olimpia helyszínei, illetve az amerikai katonai létesítmények feletti drónhasználatot tiltották be Japánban.

A drónok kérdése az Európai Unióban is aktuális téma, ugyanis elképzelhető, hogy hamarosan mesterséges intelligencia vezényelte drónrajok járőrözhetnek az európai határokon.

FOTÓ: Jacopo Werther / Wikipedia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek