Puzsér Róbert a Kétfarkú Kutya Pártra fog szavazni az EP-választáson

Szerző: Pintér Bence
2019.04.18. 16:00

Puzsér Róbert budapesti főpolgármester-jelölt szerint a Kétfarkú Kutya Párt egy olyan csoda, amitől ő rögtön Dániában érzi magát. A párt képviselői örülnek a hírnek, de Puzsér főpolgármester-jelöltségét például azért nem tudják támogatni, mert programjában nem szerepel a Gellért-hegyre telepítendő IV. Béla energianyelő.

Puzsér Róbert a Kétfarkú Kutya Pártra fog szavazni az EP-választáson

Csütörtökön derült ki, hogy Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik által támogatott budapesti főpolgármester-jelölt aláírta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ajánlóívét az európai parlamenti választásokra. Puzsér a posztban arról írt, hogy támogatni kell a vicces és a centrista pártokat. „Váltsunk ellenzéket, buktassunk rendszert!” – tette hozzá.

Az Azonnali a poszttal kapcsolatban megkereste Puzsér Róbertet, aki elmondta: korábban már aláírt az LMP-nek és a Jobbiknak is, sőt, mint kampányfőnökétől, Zaránd Pétertől megtudtuk, az ajánlást múlt héten adta Puzsér, előtte pedig épp a két említett párttal tartott sajtótájékoztatót. Más pártoknak azonban nem írt alá a publicista.

Az is kiderült, hogy Puzsér a májusi EP-választáson nem szövetségesei egyikének listájára, hanem a Kutyapártra fog szavazni.

A főpolgármester-jelölt szerint nem titok, hogy hozzá a viccpárt irányvonala nagyon közel áll, szerinte nagyon meg kell becsülni az MKKP-t, hiszen ez egy olyan jelenség, ami Dániában tök normális lenne, nálunk viszont csoda, hogy van. Kérdésünkre, hogy az európai porondon miben jobb szerinte a Kutyapárt az LMP-nél és a Jobbiknál, azt felelte, hogy ezt nem tudja, leginkább szimpátiszavazatról van tehát szó.

Hozzátette azt is, hogy az LMP és a Jobbik EP-kampányát viszont sokat segítette, hiszen járt a pártokkal vidéki településeken előadásokat tartani.

Kutyapárt: Azt hittük, egy imposztor volt

Elértük Victora Zsoltot, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt alelnökét és egykori budapesti főpolgármester-jelöltjét, aki nagyon megörült a hírnek, hogy valóban Puzsér Róbert írt alá nekik a minap,

mivel egészen eddig úgy tudták, hogy csak egy imposztor járt a standjuknál.

Hozzátette: minden aláírásnak, minden szavazatnak borzasztóan örülnek, hiszen így nagyobb az esély, hogy megnyerik az egészet és huszonegy képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe.

Kérdésünkre, hogy cserébe támogatják-e Puzsér főpolgármesteri kampányát, azt mondta, hogy nem nagyon foglalkoznak még ezzel. „Tudom, hogy van három blokk, van a Puzsér, van egy másik, meg van a Tarlós, de mi egyik jelöltet sem tudjuk támogatni” – mondta.

Puzsér programjában szerinte nyomokban vannak ugyan jó elemek, de nem szerepel benne például a IV. Béla energianyelő,

amit a Gellért-hegyre kéne telepíteni, hogy így lássák el árammal Budapestet.


FOTÓ: Puzsér Róbert / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek