+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. március 12. kedd, 16:11
Pénzre van szüksége Igor Girkinnek: milliókért válna meg a Putyin-fejes aranymedáltól.

Árverésre bocsájtja a Krím-félsziget megszállásában játszott szerepéért kapott nem állami kitüntetését Igor Girkin, az Európa-barát kijevi vezetés elleni kelet-ukrajnai felkelés egykori vezetője.

 

Az arany medálra, melynek egyik oldalán Vlagyimir Putyin orosz elnök babérkoszorús arcképe látható, 1 millió rubelben (4,25 millió forint) határozta meg a kezdőlicitet.

 

A Putyinnal kapcsolatos kritikái miatt kegyvesztetté váló férfi azzal indokolta az ügyet, hogy anyagi gondokkal küzd.

 

Girkin, akit gyakran háborús álnevén, Sztrelkovként is emlegetnek, 1996 és 2013 között az orosz belbiztonságnak dolgozott, majd 2014-ben jelentős szerepet játszott a Moszkva-barát szakadár erők megszervezésében Kelet-Ukrajnában. Az ukrán hatóságok terrorszervezet létrehozása és terrorcselekmények véghezvitele mellett háborús bűncselekményekkel is vádolják a férfit. Girkin saját maga is elismerte, hogy

 

több embert személyesen végzett ki a konfliktus kezdeti szakaszában.

 

A férfi neve egyaránt szerepel az Egyesült Államok és az Európai Unió szankciós listáján is.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Google mesterséges intelligencián alapuló fejlesztése, a FreddieMeter meg is mondja, mennyire érsz fel a legendás énekeshez.

Kövér László szerint az európai integráció tulajdonképpen olyan, mint a nácizmus, a sztálinizmus, és az amerikai imperializmus.

Behrouz Boochani korábban úgy nyert ausztrál irodalmi díjat, hogy egy ausztrál menekülttáborban tartották őrizetben, most Új-Zélandtól kapott ideiglenes vízumot.

Thierry Breton és Adina Vălean is átment a meghallgatáson, csak a magyar biztosjelölt fog kapni még plusz kérdéseket.

A magyar jelölt jó teljesítményt nyújtott, de nem tudta elhitetni, hogy biztosként le tudna szakadni az Orbán-kormányról.

Csak azért, hogy aztán pár hét múlva ki is lépjenek – már ha tényleg kilépnek. Von der Leyennek főhet a feje, ki tudja, mikor lép hivatalba a már most is késő új Európai Bizottság.

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás