Odaadná Olaszország felét, vagy Németország harmadát Putyinnak a békéért?

Szerző: Kósa András
2022.05.31. 17:23

Érzékletes grafikákkal ábrázolják, valójában mekkora területet is akar elszakítani Ukrajnától az orosz elnök.

Odaadná Olaszország felét, vagy Németország harmadát Putyinnak a békéért?

Több mint 123 ezer négyzetkilométernyi területet szeretne elszakítani amolyan „minimum célként” Ukrajnától véglegesen Vlagyimir Putyin. (Ha már a Dnyeperig és Kijevig nem is tudnak vélhetően előrenyomulni az oroszok, ami az agresszió eredeti célja lehetett.) Ez magába foglalná a már megszállt Krím félszigetet, Donyecket és Luhanszkot, valamint a két területet összekötő széles tengerparti sávot, benne a teljesen megsemmisített Mariupollal.

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter már felvetette nyilvánosan, hogy ismét alkalmazni kellene a „területet a békéért” elvet, amivel Neville Chamberlain brit kormányfő próbálta leszerelni Adolf Hitlert 1938-ban, átengedve neki Szudéta-vidéket Csehországból. Ukrán részről természetesen élesen bírálták Kissinger felvetését.

A Twitteren most egy olyan grafika terjed, amely jól megmutatja, hogy még a jelentősebb területű európai államok esetében is mekkora hányadot képezne ez a bizonyos 123 ezer négyzetkilométer (ami ugye sokkal nagyobb, mint Magyarország teljes területe). Ez Anglia vagy Olaszország bő felét, Németország harmadát teszi ki.

NYITÓKÉP: Katerina Kruk, Twitter

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek