Videó: diákokat soroznak be Kelet-Ukrajnában

Szerző: Kósa András
2022.07.03. 09:15

A jelek szerint a helyieknek enyhén szólva nem tetszik, hogy már belügyi akadémistákat is visznek a frontra.

Videó: diákokat soroznak be Kelet-Ukrajnában

Az már ismert egy ideje, hogy a két kelet-ukrajnai szakadár megyében, Donyeckben és Luhanszkban széles körben – akár erőszakkal is – sorozzák be a férfiakat a hadseregbe. Most egy videó is előkerült arról, hogy már a helyi belügyi akadémia hallgatóit is kiviszik a frontra.

A felvételen annyi látszik, hogy az azt készítő fiatal nő felháborodva hajtogatja, hogy „felveszem, felveszek mindent”, mire a két idősebb férfi mérgesen próbálja elhessegetni a helyszínről, mire a nő azt mondja nekik, hogy „ő még gyerek, mi a fenét gondoltok?”. A fiatal srác pedig arról beszél, hogy „még ha akarnék is menni…” – ez arra utal, hogy enyhén szólva nem szeretne katona lenni.

Ez az eset is azt mutatja, hogy a háború elhúzódásával – amire egyik szembenálló fél sem volt felkészülve – egyre komolyabb gondot jelenthet majd az emberi erőforrás biztosítása.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons / Ukrajna Védelmi Minisztériuma

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek