+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 11. hétfő, 19:45
A főügyész-helyettes szerint fontos, hogy mindenki tudja, illegális ilyen tartalmakat szórni az interneten.

A dán rendőrség közleménye szerint 14 olyan dán állampolgár ellen nyomoznak, akik Facebook Messengeren vagy egyéb szolgáltatásokon keresztül megosztottak egy eredetinek vélt videót arról, hogy

 

terroristák brutálisan meggyilkolnak egy norvég és egy dán hegymászót Marokkóban.

 

Maren Ueland és Lousia Jespersen lefejezett testét tavaly decemberben találták meg a Marrákes melletti Imil városában, a marokkói és a dán hatóságok pedig gyorsan terrorcselekménynek nyilvánították az esetet. A terroristák vették fel a kivégzést videóra, hogy az Iszlám Állam módszereinek megfelelően reklámozzák vele magukat.

 

A dán törvények viszont kifejezetten tiltják a terrorhoz kapcsolódó tartalmak terjesztését, bár eredetileg nem erre alkották őket, hanem arra, hogy a bosszúpornók és hasonló sértő tartalmak ne kerülhessenek nyilvánosságra az azokon szereplő emberek hozzájárulása nélkül.

 

Most először alkalmazzák a terrorizmussal kapcsolatos képek és videók miatt is.

 

A jogsértő tartalmak terjesztéséért akár három év börtön is járhat, de ezen nyilván változtat majd az életkor is: hatan 13 és 18 év, hárman 22 és 26, öten pedig 45 és 69 év közöttiek. Jakob Berger főügyész-helyettes szerint fontos, hogy mindenki tudja, hogy illegális ezeket a tartalmakat terjeszteni. 

 

via CNN

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szombattól korlátozás nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között, jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás