Sminkelt Hitlerrel küzd a „feminácik” ellen egy ultrakatolikus spanyol szervezet

Szerző: Bakodi Péter
2019.03.01. 15:45

A közelgő nőnap alkalmából üzennek a nőjogi aktivistáknak: a családon belüli erőszak nem nemi kérdés.

Sminkelt Hitlerrel küzd a „feminácik” ellen egy ultrakatolikus spanyol szervezet

Meghökkentő figyelemfelhívó kampányba kezdett a saját bevallásuk szerint a tradicionális családi értékeket népszerűsítő HazteOir nevű spanyol szervezet. A helyi sajtó által csak ultrakatolikus jelzővel illetett tömörülés támogatói sminkelt és kirúzsozott Hitler-fejet ábrázoló buszokkal turnézzák körbe Spanyolország nagyobb városait a március 8-án esedékes nemzetközi nőnapot megelőzően,

így próbálva elejét venni a „feminácik”, azaz a radikális feministák további térnyerésének.

A Hitler-karikatúra mellett a busz oldalán egy szöveges üzenet is szerepel, mely szerint a „feminácikat” meg kell állítani, és a családon belüli erőszak nem nemi kérdés. Utóbbival arra utalnak, hogy a feminista mozgalmon belül sokan egyenlőségjelet vonnak a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak kérdése között, a jelenség középpontjába állítva az áldozatok nemét. A HazteOir szóvivője szerint a nők elleni erőszakkal kapcsolatos spanyol törvények és az LMBT-közösségre vonatkozó regionális szabályozások sértik az emberek egyenlőséghez való jogát.

A HazteOir kampánya sokaknál kiverte a biztosítékot Spanyolországban. A Twitteren számos alkotás jelent meg, mely kifigurázza az üzenetet. Az egyik szerint a busz valójában egy középkorba tartó járat.

A szervezetnek nem ez az első botránya. Korábban a transznemű emberek ellen tüntettek, ugyancsak buszokkal. A jelszó akkor az volt, hogy „a fiúknak péniszük van, a lányoknak puncijuk”.

A HAZTEOIR KORÁBBI KAMPÁNYBUSZA (FORRÁS: Flickr.com)
Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek