Valaki dühös lesz Észak-Koreában: 90 ezer oda szánt vodkát foglaltak le

Szerző: Fekő Ádám
2019.02.27. 17:30

Azért nagy fogás ez, mert a diktatúrába tilos luxustermékeket exportálni, ameddig nem szerelik le a nukleáris fegyvereiket.

Valaki dühös lesz Észak-Koreában: 90 ezer oda szánt vodkát foglaltak le

A holland hatóságok egy vodkával teli konténert foglaltak le az országban, amiben 3000 rekeszben összesen 90 ezer vodkát találtak. A rotterdami kikötőből elvileg Kínába ment volna a tömény, de a holland vámhivatal szóvivője, Roul Velleman szerint szinte biztos, hogy Észak-Koreába szánták a szállítmányt. Az érdekesség az, hogy hivatalosan nem is lehetne szállítani vodkát az országba, a nemzetközi szankciók szerint ugyanis luxustermékeket exportálni Kim Dzsongun diktatúrájába egészen addig tilos, ameddig nem szerelik le az atomfegyvereiket. 

Velleman nem akarta megerősíteni azokat a találgatásokat, hogy a rengeteg pia kifejezetten a diktátornak lett volna címezve, és csak annyit volt hajlandó hangoztatni, hogy 90 százalékik biztos benne, hogy ez az ország volt a végcél. 

Észak-Korea abban azért reménykedhet, hogy a szerencsésebb polgárai legalább vodkát kaphatnak: Kim Dzsongun épp Vietnamban tárgyal Donald Trumppal a félsziget teljes denuklearizációjáról. 

A kínai kitérő nem véletlen, ugyanis bár Észak-Koreára elvileg nekik is szankciókat kellett volna kivetni, a közmegegyezés szerint az ország nem igazán tartja be azokat. 

via CNN

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek