Mussolini unokája végigordított egy teljes beszédet az EP-ben

Szerző: Techet Péter
2019.02.14. 10:28

Miközben egy szlovén zöldpárti politikus az EP-elnök Antonio Tajanit lemondásra szólította fel, Alessandra Mussolini „gyalázatot” kiabált az Európai Parlament szerdai ülésén.

Mussolini unokája végigordított egy teljes beszédet az EP-ben

Amint arról az Azonnali beszámolt: Antonio Tajani, az Európai Parlament jobboldali elnöke horvát és szlovén támadások kereszttüzébe került, mitután egy hétvégi megemlékezésen beszédét az „az olasz Isztria és az olasz Dalmácia“ éljenzésével fejezte be.

A beszéd apropóját a jugoszláv partizánok által 1944/45-ben megölt olasz nemzetiségű három-négyezer halottakra való megemlékezés adja. A 2004-ben bevezetett emléknapon az olasz jobboldal persze a megemlékezést össze szokta mosni a Jugoszláviából elmenekült több tízezer olasz (az ún. esuli) emlékével, valamint eleve irredenta jelszavak is elhangzanak – mint most Tajani szájából.

Noha Tajani elnézést kért, szavaiért bírálta őt Marjan Šarec szlovén kormányfő és Andrej Plenković horvát miniszterelnök is.

Szerdán pedig Igor Šoltes szlovén zöldpárti EP-képviselő szólalt fel – az ülést éppen maga Tajani vezette. A szlovén Mladina hetilap beszámolója szerint Šoltes Tajanit lemondásra szólította fel.

A beszédet a legelejétől kiabálással zavarta Alessandra Mussolini, olasz jobboldali EP-képviselő.

Benito Mussolini diktátor unokája, aki a mai napig büszke nagyapjára, „gyalázatot” emlegetett Šoltes kapcsán, akinek pedig jugoszláv partizán volt a nagyapja.

Alessandra Mussolini amúgy már októberben bejelentette: mindenkit feljelent, aki a nagyapját kritizálja. Főleg a Facebookon látható Mussolini-ellenes posztok verték ki a politikusnál a biztosítékot. Szerinte a Facebook azért van Benito Mussolini ellen, mert „Zuckerberg zsidó”. Mussolini a „zsidó-szabadkőműves médiát” látja minden antifasiszta akció mögött.

Íme, a videó a kiabálásról:

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek