Egy hét alatt két olyan játékos érkezett Kubatov Gábor csapatához, akiktől elvileg félti az országot

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.28. 16:10

A Fidesz-pártigazgató klubja, a Fradi egy kenyai származású, és egy szír focistát is leigazolt. Úgy tűnik, a fociban még élnek a liberális alapelvek.

Egy hét alatt két olyan játékos érkezett Kubatov Gábor csapatához, akiktől elvileg félti az országot

A Fidesz az utóbbi időkben már nem is akarja tagadni, hogy semmiféle migrációt és kultúrakeveredést nem támogat, Magyarország pedig migránsmentes övezet, és az is fog maradni, ha rajtuk múlik. A kommunikáció viszont nem minden: az az FTC, aminek a párt agyának számító Kubatov Gábor a klubelnöke, például egy héten belül két, pontosan olyan migránst is behozott focizni, amilyenek közül Orbán Viktor elvileg egyet sem szeretne látni az országban:

a mai napon hivatalosan is bejelentette a klub, hogy leigazolta a norvég utánpólás-válogatott Tokmac Chol Nguent.

Már a név sem klasszikus tűnik norvégnak, nem véletlenül: Nguen négyéves korában költözött szüleivel Norvégiába, de Kenyában született, ráadásul egy menekülttáborban.

Múlt héten ugyanebbe a Fradiba igazolt a 18 éves Ammar Ramadan, aki Szíriában született, és onnan menekült át Európába, ahol egy ideig az olasz Juventusnál is nevelkedett, a családját pedig 2015-ben költöztette át a háború miatt szinte a földdel egyenlővé tett országból.

Nagyon úgy tűnik, a fociban jóval erősebben érvényesülnek a liberális alapelvek, mint a Fidesz politikájában:

a két friss, menekült hátterű játékos mellett ott van még a kultúrák keveredésének egyik ékes bizonyítéka, Kenneth Otigba, aki nigériai és magyar szülők gyerekeként a nemzeti válogatottba is bekerült.

Kubatov Gábor egyébként többször is megnyilvánult már migrációs témában, 2017-ben egy szentendrei lakossági fórumon állította például, ”hogy csupa fiatal férfi jön, hamar kiharcolja a többnejűség és a családegyesítés lehetőségét, végül hozzák a három feleségüket és mindegyik feleséggel jön a maga tizenkét gyereke, és már rendben is vagyunk.”

A magyar kormány kommunikációja és a magyar kormánypárt alelnökének csapata közti különbség ellenére teljesen egyébként teljesen érthető húzás ez az FTC részéről, hiszen

bár azon lehet vitázni, mire milyen hatással van a migráció, a focira speciel pont elég jó.

Franciaország mindkét világbajnokságot nyert válogatottja nagyrészt menekült hátterű játékosokból állt, de például a német focit is sokszor német-török játékosok tudták újra a csúcsra emelni. 

A Ferencváros egyébként vezeti a hétvégén folytatódó bajnokságot, Orosz Pál szakmai igazgató szerint pedig ezzel a kerettel már elvárható az is, hogy bejussanak végre egy nemzetközi kupa csoportkörébe.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek