+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. január 24. csütörtök, 13:40
Egyre nagyobb a verseny: ki fejleszti ki az első működő repülő autót?

Csattanós választ adott év eleji „Hoppá! 2019 van, hol van repülő autóm?” című cikkünkre a Boeing, akik épp a minap tesztelték sikeresen a repülésre alkalmas személygépjárművüket,

 

ami azért kinézetben elég messze áll azért attól, amit a közös képzeletünkben „repülő autónak” hívunk,

 

inkább egyfajta helikopter-drón-repülő hibrid, ami pilóta nélkül, automatán működik, és képes a függőleges fel- és leszállásra.

 

A nagy és közepes repülési cégek (Airbus, Aeromobil, Volocopter,Vertical Aerospace) most teljesen rá vannak pörögve arra, hogy melyikük lesz az első, aki ki tud fejleszteni egy olyan modellt, amit tényleg lehet aztán városon belül személy- és csomagszállításra használni. Ehhez nem csak egy működő eszközre van szükség, hanem arra is, hogy teljesen átgondolják a városi forgalomszervezést.

 

A Boeing ezért például a SparkCognition nevű startupcéggel és az amerikai Szövetségi Repülési Igazgatósággal közösen dolgozik egy olyan forgalomirányítási rendszeren, ami képes kezelni a repülő eszközök megjelenésével háromdimenzióssá váló utakat.

 

Tehát mivel még rengeteg szabályozási, jogi és technológiai gubancot dolgot kell kibogozni, van időnk megnézni azt, hogy hol tart most a projekt. Mutatjuk:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egyszer már napirendre is vették a dolgot, az előadó alkotmánybíró pedig a Gazdasági Versenyhivatal volt elnöke.

Az AUR pártelnöke szerint Romániára is nyomás nehezedik, hogy csatlakozzon a pedofíliát a melegekkel összemosó törvényt elítélők táborához, pedig Orbán Viktor álláspontja a helyes.

Miután Németországot meghódította már az ausztropop, ideje betörnie Magyarországra is.

Az Európai Tanács csütörtöki ülésén a holland miniszterelnök felvetette, hogy Magyarországnak távoznia kellene az EU-ból, ami cselekvésre ösztönözte a DK miniszterelnök-jelöltjét.

Hadházy az Azonnali Karácsony-interjújára reagált: szerinte a korrupcióval szemben nem
lehet pragmatikusnak lenni.

A Lukasenka-ellenes bloggert még az elnökválasztási kampányban tartóztatták le a közrend súlyos megsértésének vádjával – akár 15 évet is kaphat.

Az ostravai kórház covidosztályán dolgozók három hónapon keresztül szedték az Imunor nevű gyógyszert, és alig betegedtek meg közülük.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

A Parlament és Lánchíd kötötti ideigelenes pihenőparkban átalakíthatsz egy parkolót. Pályázz augusztus 10-ig!

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Schiffer Andrással és Böcskei Balázzsal azt jártuk körbe, mit jelent a magyar Eb-szereplés a focinkra nézve, és hogyan bántak a magyar szurkolókkal Münchenben. Podcast!

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Twitter megosztás Google+ megosztás