+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. február 17. szerda, 11:32
Nem kell megijedni, Magyarország nincs köztük, de a Romániában, Németországban, Írországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Görögországban és Lengyelországban élők élhetnek ezzel a lehetőséggel.

A Free Now nevű utazásmegosztó és személyszállító cég egy olyan akciót indított azon országokban, ahol jelen vannak, melynek lényege, hogy

 

visszafizetik azoknak a klienseiknek az utazási költségeit, akik egy oltóközpontba utazva vették igénybe a szolgáltatást.

 

A cég székhelye Hamburgban található, de Németország mellett Romániában, Írországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Görögországban és Lengyelországban is működnek, és az Über valamint a Bolt cégekhez hasonlóan személyszállítással foglalkoznak.

 

A mostani akcióra 1 millió eurót különített el a cég, a fuvardíjak visszatérítése pedig csak márciusban lesz érvényes. Az akció mindenki számára nyitott, minden utas 2 fuvar költségét igényelheti vissza,

 

a lényeg, hogy azok kiindulási pontja vagy célállomása egy oltóközpont legyen.

 

A szolgáltatás igénybevételéhez le kell töltened a Free Now applikációt, amelyen keresztül a fuvart igényelheted, majd egy honlapon kérvényezheted a fuvardíj visszaigénylését.

 

Az mindenesetre jó kérdés, hogy mennyire tekinthető adathalászatnak a cég akciója, hiszen a visszaigénylésnél olyan személyes adatokat is meg kell adni, mint az e-mail cím, valamint az oltási igazolásról is fel kell tölteni egy képet. Mindazok számára, akik kártyával fizettek a fuvarért –  az igénylés jóváhagyása után – a társaság visszautalja a költségeiket a számlájukra. Azonban, akik a készpénzes fizetést választották, azoknak különböző szállítási kedvezményeket ajánlanak fel abban az értékben, amennyibe az oltóközpontba történő utazásuk került.

 

NYITÓKÉP: Free Now/Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás