Marxot vagy Kádárt bírja jobban Kunhalmi Ágnes?

Szerző: Bakó Bea
2019.01.09. 18:08

Orbán vagy Kádár alatt volt jobb? Internacionálé vagy Örömóda? Nagy Baloldali Kérdésekről faggattuk az MSZP-s Kunhalmi Ágnest. Videó!

Ki a legszimpatikusabb Kunhalmi Ágnesnek Marx, Lenin, Sztálin, Kádár, Tony Blair és Bernie Sanders közül?

Miért gondolkodik rajta sokat, hogy Marxot vagy Kádárt teszi előbbre a szimpatikussági skálán? Ezeket is megkérdeztük az MSZP-s képviselőtől.

Kunhalmi szerint „utoljára a Kádár-rendszerben tudtak leszakadt társadalmi csoportok tömegével egyről a kettőre lépni. Viszont a rendszerváltás után nehezen tud alkalmazkodni a globalizáció kihívásaihoz a magyar társadalom, ez pedig a Kádár-rendszerből is fakad.”

„Ha majd egy új demokratikus rendszernek sikerül társadalmi csoportokat egyről a kettőre léptetni, mint a Kádár-rendszerben, akkor az emberek szemében el fog tűnni Kádárnak a világa”

– fejtegette.

Mindebből adódik a kérdés, hogy akkor Kádár vagy Orbán alatt jobb-e? A társadalom egyértelműen azt mondja, hogy Kádár alatt volt jobb, és amikor „Orbán államosít”, akkor ezekre a reflexekre reagál – mondta erre Kunhalmi. 

De mi a személyes véleménye erről Kunhalminak, és mit énekelne szívesebben: az Internacionálét vagy az Örömódát? Ez is kiderül a videóból! 

Teljes nagyinterjúnkat Kunhalmi Ágnessel hamarosan olvashatjátok az Azonnalin. Ebből kiderül majd, hogy vannak-e kommunisták az MSZP-ben, miért nem akarják meghódítani a Fidesz szavazóit, mi a különbség a 2006-os és a mostani tüntetésoszlatás között Kunhalmi szerint, és van-e nála jobb színész a politikában.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek