+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 7. hétfő, 20:25
Alexandria Ocasio-Cortez nem vacakolt sokat a körülírással, és egyszerűen levezette, miért is fajgyűlölő az USA 45. elnöke.

Az USA történetének legfiatalabb női képviselője, a Demokrata Párt balszárnyához tartozó Alexandria Ocasio-Cortezt nem csak rekordgyorsasággal kiáltották ki az erre fogékonyak Donald Trump leendő legyőzőjének, és még az sem volt neki elég, hogy egy kissé kínos felvétel is rekordgyorsasággal került elő róla, most talán rekordgyorsasággal mondott valami igazán súlyosnak szánt dolgot Donald Trumpról. 

 

A New York-i politikus a CBS-nek adott interjújában nem szórakozott a körülírással, és páros lábbal szállt bele az elnökbe: „A szavak, amiket használ, hagyományosan a fehér felsőbbrendőség kifejezései. Ha megnézzük, hogy reagált a charlottesville-i esetre, amikor neonácik megöltek egy nőt, és hogy kezeli azt, hogy bevándorlók keresnek segítséget a határainkon, akkor látják, hogy ég és föld a kettő” – mondta Oscasio-Cortez, aki a műsorvezető kérdésére, hogy Trump rasszista-e, egészen egyértelműen válaszolt:

 

„Igen, ez nem is kérdés.”

 

Azt azért hozzá tette, hogy nem az ország 45. elnöke találta fel a rasszizmust, viszont ő adott neki nagyobb hangot és teret.

 

Alexandria Ocasio-Cortez először tavaly nyáron került a figyelem középpontjába, amikor a demokrata előválasztáson ő kapta a párt jelölését a régi garnitúrához tartozó Joe Crowley helyett, novemberben pedig a képviselőválasztást is megnyerte. A róla előkerült, kínosnak szánt felvételen a Phoenix Lisztomania című dalára táncol többedmagával egy háztetőn, de a lejáratás része már nem jött össze, ugyanis a többség szerint kifejezetten menő a még egyetemista korában készült videó.

 

 

FORRÁS: Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha hihetünk az exit polloknak, a 2019-es EP-választás első csatáját a mainstream erői nyerték a szélsőjobbal szemben.

Természetesen a kiesések számára gondolok: 2010 óta harmadszorra kényszerül másodosztályba a focicsapat.

Migránsozás és sorosozás helyett kivételesen a fenntartható fejlődésért aggódnak a még néppárti kereszténydemokraták.

Állítólag az úzvölgyi katonatemető miatt rágott be az RMDSZ, de amúgy is kínos lehet nekik a kampányfinisben a PSD.

Farkas Flóriánék attól tartanak, beilleszkedni képtelen, idegen kultúrájú milliók fenntartására kellene költeni az állami pénzt.

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

A Tanácstalan Köztársaság friss eseményének témája, hogy hogyan építették le itthon a környezetvédelmet.

Frissiben kielemzi az EP-választási eredményeket Deutsch Tamás, Donáth Anna meg egy csomó politológus.

A MoMe hallgatói értelmezik újra a stílust mindenféle formában a plakáttól a webdesignig. Május 31-től.

A Piacok Napján, az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án vasárnap.

Ezt is szerettétek

Hallottad, hogy lesz már megint valami választás, de azt már nem tudod, hogy pontosan miről meg minek meg mikor?

Vajon csak az etnikai alapú szavazást tudják elképzelni a székelyek? Az Azonnali Székelyföldön járt, és megkérdezte a járókelőket.

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Strache politikai pályájának ugyan vége, de ez nem jelenti azt, hogy a zeneit is fel kell adja. Mutatjuk a legjobb számait!

Twitter megosztás Google+ megosztás