+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 7. hétfő, 20:25
Alexandria Ocasio-Cortez nem vacakolt sokat a körülírással, és egyszerűen levezette, miért is fajgyűlölő az USA 45. elnöke.

Az USA történetének legfiatalabb női képviselője, a Demokrata Párt balszárnyához tartozó Alexandria Ocasio-Cortezt nem csak rekordgyorsasággal kiáltották ki az erre fogékonyak Donald Trump leendő legyőzőjének, és még az sem volt neki elég, hogy egy kissé kínos felvétel is rekordgyorsasággal került elő róla, most talán rekordgyorsasággal mondott valami igazán súlyosnak szánt dolgot Donald Trumpról. 

 

A New York-i politikus a CBS-nek adott interjújában nem szórakozott a körülírással, és páros lábbal szállt bele az elnökbe: „A szavak, amiket használ, hagyományosan a fehér felsőbbrendőség kifejezései. Ha megnézzük, hogy reagált a charlottesville-i esetre, amikor neonácik megöltek egy nőt, és hogy kezeli azt, hogy bevándorlók keresnek segítséget a határainkon, akkor látják, hogy ég és föld a kettő” – mondta Oscasio-Cortez, aki a műsorvezető kérdésére, hogy Trump rasszista-e, egészen egyértelműen válaszolt:

 

„Igen, ez nem is kérdés.”

 

Azt azért hozzá tette, hogy nem az ország 45. elnöke találta fel a rasszizmust, viszont ő adott neki nagyobb hangot és teret.

 

Alexandria Ocasio-Cortez először tavaly nyáron került a figyelem középpontjába, amikor a demokrata előválasztáson ő kapta a párt jelölését a régi garnitúrához tartozó Joe Crowley helyett, novemberben pedig a képviselőválasztást is megnyerte. A róla előkerült, kínosnak szánt felvételen a Phoenix Lisztomania című dalára táncol többedmagával egy háztetőn, de a lejáratás része már nem jött össze, ugyanis a többség szerint kifejezetten menő a még egyetemista korában készült videó.

 

 

FORRÁS: Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Élő oltási számláló, oltási terv, és lényegében minden felmerülő kérdés-válasz megtalálható a török állami koronavírus-tájékoztató oldalon.

Múlt szombaton az esemény két főszponzora is bejelentette: az emberi jogsértések miatt nem támogatja a vb-t, ha azt Belarusz rendezheti meg.

Szőczi Árpád Berlinben élő magyar-kanadai újságíró az M1 állami televízió nemzetközi adásának bemondója, otthon pedig a DW-nek dolgozik.

Németországban semmi nem utal arra, hogy ezt az évfordulót különösebben komolyan vennék.

A parlamenti választások után a román pártok általában feláldozzák a rossz eredményért felelősnek tartott pártvezetőt. Jelenleg ez körvonalazódik a jobbközép kormánykoalíció legnagyobb pártjánál.

Igor Matovič kormánya sokadszor is nekiugrik az országos tesztelésnek, és a többi szabály is szigorodik: január 27-től pár kivételtől eltekintve csak negatív teszttel lehet elhagyni a lakóhelyet.

Egyre több van belőle –
hóbort vagy a közöségi közlekedés új útja a libegő?

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás