+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 7. hétfő, 20:25
Alexandria Ocasio-Cortez nem vacakolt sokat a körülírással, és egyszerűen levezette, miért is fajgyűlölő az USA 45. elnöke.

Az USA történetének legfiatalabb női képviselője, a Demokrata Párt balszárnyához tartozó Alexandria Ocasio-Cortezt nem csak rekordgyorsasággal kiáltották ki az erre fogékonyak Donald Trump leendő legyőzőjének, és még az sem volt neki elég, hogy egy kissé kínos felvétel is rekordgyorsasággal került elő róla, most talán rekordgyorsasággal mondott valami igazán súlyosnak szánt dolgot Donald Trumpról. 

 

A New York-i politikus a CBS-nek adott interjújában nem szórakozott a körülírással, és páros lábbal szállt bele az elnökbe: „A szavak, amiket használ, hagyományosan a fehér felsőbbrendőség kifejezései. Ha megnézzük, hogy reagált a charlottesville-i esetre, amikor neonácik megöltek egy nőt, és hogy kezeli azt, hogy bevándorlók keresnek segítséget a határainkon, akkor látják, hogy ég és föld a kettő” – mondta Oscasio-Cortez, aki a műsorvezető kérdésére, hogy Trump rasszista-e, egészen egyértelműen válaszolt:

 

„Igen, ez nem is kérdés.”

 

Azt azért hozzá tette, hogy nem az ország 45. elnöke találta fel a rasszizmust, viszont ő adott neki nagyobb hangot és teret.

 

Alexandria Ocasio-Cortez először tavaly nyáron került a figyelem középpontjába, amikor a demokrata előválasztáson ő kapta a párt jelölését a régi garnitúrához tartozó Joe Crowley helyett, novemberben pedig a képviselőválasztást is megnyerte. A róla előkerült, kínosnak szánt felvételen a Phoenix Lisztomania című dalára táncol többedmagával egy háztetőn, de a lejáratás része már nem jött össze, ugyanis a többség szerint kifejezetten menő a még egyetemista korában készült videó.

 

 

FORRÁS: Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pedig az ortodox egyházfő pár hete még arról beszélt, az okostelefonok szolgaságba döntik felhasználóikat, és elhozhatják az Antikrisztust.

Nem látod át, hogy pontosan mi is lesz most szombaton? Tüntetés, sztrájk, vagy útlezárás? Netán mindegyik? Elmondjuk, jelen állás szerint hogyan alakul a hétvége!

Csak a képviselők egyharmada szavazott bizalmat Svédország eddigi leggyengébb kormányának, de a radikális jobboldalt sikerült kiszorítani.

Hiába kérték ki ausztriai állampolgárok a róluk szóló személyes adatokat az óriáscégektől, nem kaptak meg minden lényegi információt – állítja egy adatvédelemmel foglalkozó szervezet.

Ha a Twitter androidos alkalmazását használod, és megváltoztattad a fiókodhoz tartozó e-mail-címet 2014 novembere és 2019 januárja között, van egy rossz hírünk.

A hét kérdése

A rabszolgatörvény nyomán sztrájkban gondolkoznak a szakszervezetek. Neked mi lenne az utolsó csepp a pohárban? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án Karácsony Gergely és Horváth Csaba csapnak össze az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás keretein belül!

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Ezt is szerettétek

Szerinte nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvénynél tette.

Mi az, ami miatt megdicsérné Lázár Jánost, és mi az, ami miatt csak őrá tud gondolni?

Kell-e tőle félni, és eléggé félünk-e tőle már most?

Elmagyarázzuk, ki hogyan ferdíti el a túlóratörvényt, és mi is
az igazság valójában!

Twitter megosztás Google+ megosztás