Ákos nem szimpizik Gáborral, és még a Facebookon is összevesztek – itt a Balliberálisok 3. része!

Szerző: Bukovics Martin
2018.10.22. 14:58

Itt az ősz, visszatért az Azonnali kedvenc hazai gyártású szappanoperája, a Balliberálisok! Az őszi szezonnyitóban az október 23-i ellenzéki tüntetés díszletei mögé tekinthettek be!

Ákos nem szimpizik Gáborral, és még a Facebookon is összevesztek – itt a Balliberálisok 3. része!

Az úgy volt, hogy Ákos (44), aki korábban Gábor (34) főnöke volt a pártban, tavasz óta nem főnöke Gábornak, mert kilépett a pártból. Azóta saját maga főnöke, vagy ahogy azt a magyar parlamenti nyelven mondják: független képviselő. Gábor viszont nem képviselő, nincs benne a parlamentben, de abban a pártban viszont igen, amiből Ákos kilépett.

Ákost és Gábort a közös párttagságon túl a közös ügy is összekötötte. Ákos arra építette politikai karrierjét, hogy leleplezi a korrupciót, Gábor úgyszintén, és ezért közösen egyesületet is gründoltak. Ákos pártból való távozása ezért nem jelentette automatikusan azt, hogy Gáborral is megszakítsa a kapcsolatot, hiszen egyrészt a korrupció attól még nem szűnt meg, hogy Ákos kilépett a pártból, másrészt meg Gábor volt a titkára annak az egyesületnek, amit Ákossal együtt alapított. És amiben benne van Ákos parlamenti tanácsadója, András (54) is.

Ákos persze egyáltalán nem lankadt a pártból való kilépés után. Gyorsan útnak indított egy aláírásgyűjtést: egymillió magyar ember szignóját szeretné megszerezni, hogy Magyarország is belépjen az Európai Ügyészség tagjai közé. Ákos szerint ez elengedhetetlen lépés a közös ügy megoldásához, és ebben bizony egyetért vele Gábor, András és még volt pártja is, amelyből kilépett. Csakhogy Ákos volt, és

Gábor jelenlegi pártján túl vannak más pártok is Magyarországon! És nem mindegyik szereti azt a pártot, amelyikben Ákos elnök volt.

Ez a sok másik párt legalább akkora kihívásokkal néz szembe ötletek terén, mint amekkora kihívásokkal Gábor pártja HR-téren, ezért úgy látták a legjobbnak, ha fogják magukat, és beállnak Ákos ötlete mögé. András, Ákos – és talán Gábor is, bár ezt nem tudjuk, mert nem veszi fel nekünk a telefont – ezért fogták magukat, és a közös ügynek gründolt egyesületük Facebook-oldalával tüntetést jelentettek be október 23-ára. A tüntetésre Gábort is hívták, mint a közös ügy harcosát.

Ám ekkor történt valami, amire Gábor nem számított...

Hogy pontosan mi, azt Gábor meséli el nektek.

A Balliberálisok sorozat előző részeit itt olvashatjátok az Azonnalin.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek