Hogyan áll Hadházy Ákos aláírásgyűjtése?

Szerző: Hutter Marianna
2018.10.03. 16:38

A független országgyűlési képviselő szerint az eddigiek alapján teljesen reális, hogy össze fog gyűlni az egymillió aláírás.

Hogyan áll Hadházy Ákos aláírásgyűjtése?

Eddig több mint tizenhatezer aláírás gyűlt össze az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében – mondta el Hadházy Ákos az Azonnali kérdésére. Jelenleg körülbelül harminc pultnál gyűjtik szervezetten az aláírásokat, de nehéz pontos számot mondani, mert napról napra új helyszíneken indítják el a kezdeményezést, illetve sok aktivista már a pultok felállítása előtt is elkezdett házról házra járni. Az aláírásgyűjtés honlapjáról eddig huszonötezren töltötték le az íveket, illetve ezerötszázan jelentkeztek, hogy aktivistaként segítsék a gyűjtést.

„A kulcskérdés az volt, mennyire rezonál a korrupció elleni fellépés ügye a magyar társadalommal, de egyértelműen azt tudom mondani, hogy nagyon is” – jelentette ki Hadházy,

hozzátéve, hogy ha valami nyomasztja, akkor az az, hogy a szervezéssel néhány napos késésben vannak.

Úgy véli: az eddigiek alapján teljesen reális, hogy összejöjjön az egymillió aláírás. Céljuk, hogy ennek nagyját összegyűjtsék karácsony előtt, mert „minél gyorsabban gyűlik össze, annál nagyobb az ereje”.

Arról, hogy mely ellenzéki pártok segítik Hadházyt, itt írtunk, ugyanakkor van egy videóriportunk is arról, hogy mi az értelme az aláírásgyűjtésnek, ha egyszer nem lehet népszavazást tartani az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról:

Hadházy kapcsán egyébként ma az LMP-társelnöke, Keresztes László Lóránt is nyilatkozott az Azonnalinak, szerinte a politikus nem mondott igazat akkor, amikor az Azonnalin azt írta, az LMP fontolgatja a kilépést a zöldek európai parlamenti frakciójából.

FOTÓ: Hadházy Ákos / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek