Vidéki laphálózatot építene a Szabad Pécs

2018.04.10. 15:28

Közösségi finanszírozásból csinálnának több megyét lefedő regionális hírportálokat.

Vidéki laphálózatot építene a Szabad Pécs

Aznap, amikor kiderült, hogy hacsak nem találnak befektetőt, szerdán utoljára jelenik meg a Magyar Nemzet, a Szabad Pécs bejelentette: elérkezettnek látják az időt arra, hogy elindítsanak egy független vidéki laphálózatot. (A dátum azért is különleges, mert pontosan egy éve indult el a pécsi portál.) Szerintük erre most van az utolsó lehetőség, ezért közösségi finanszírozást hirdettek, hogy a tervüket valóra válthassák. Az időzítés abból a szempontból is figyelemre méltó, hogy feltehetően a vidéki független média gyengeségének, néhol hiányának is köszönhető az, hogy vidéken ekkorát tarolt vasárnap a Fidesz.

„A tudásunk, tapasztalunk, elszántságunk megvan. Van tervünk és koncepciónk, és ami a legfontosabb: vannak olyan hozzánk hasonló elkötelezett, tisztességes vidéki újságírók, akik hajlandóak arra, amit mi elkezdtünk, és csatlakoznának hozzánk. Hiszünk a pártoktól független, szakmailag elkötelezett újságírásban, és abban, hogy erre nagyon nagy szükség van az egész országban, kiváltképpen vidéken, ahol mi is élünk. Ehhez kérünk támogatást, és ezért indítunk el a mai nappal közösségi gyűjtést” – írják.

Első körben régiós portállá bővítenék a Szabad Pécset, illetve azzal párhuzamosan két hasonló, több megyét lefedő online portált indítanának el.

Emellett más független kisebb újságokkal, portálokkal, bloggerekkel is is együttműködést kötnének, hogy több helyre jusson el a szavuk.

A közösségi finanszírozós kampányuk egyhónapos lesz, május 10-ig tart, de közben folyamatosan közlik majd, hol tart a gyűjtés. Mint írják: egy régiós hírportál működési költsége éves szinten 30 millió forint, de ők első körben a „kétharmadra” hajtanak, vagyis 20 millió forintra, ami ahhoz szükséges, hogy május elejétől december végéig biztosított legyen a portál működtetése. 

Az alábbi módon tudjátok őket utalással támogatni: 

Belföldi utalás esetén:

Számlavezető pénzintézet: CIB Bank Zrt. 

Freedom Média Nonprofit Kft.

10701214-70339145-51200002

Külföldi utalás esetén: 

CIB Bank SWIFT kód: CIBHHUHB

IBAN-számlaszám

HU97107012147033914551200002

PAY-PAL utalást pedig INNEN indíthattok.

(Az utalás tárgy, illetve közlemény rovatába azt kérik, hogy azt írjátok:  „Adomány közérdekű célra – médiahálózat”)

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek